Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Χριστούγεννα με τις αυξήσεις στις συντάξεις

Χριστούγεννα με τις αυξήσεις στις συντάξεις

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων μαζί με τις συντάξεις Ιανουαρίου 2024 θα μπουν και οι αυξήσεις των συντάξεων κατά 3,1%.

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαος Μηλαπίδης μέσα στον Δεκέμβριο, πριν τις γιορτές, οι συνταξιούχοι θα δουν τις αναμενόμενες αυξήσεις στις συντάξεις τους καθώς αυτές προκαταβάλλονται και θα πάρουν επίδομα προσωπικής διαφοράς από 100 έως 200 ευρώ όσοι συνταξιούχοι δεν θα δουν αύξηση καθώς έχουν προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ και σύνταξη μέχρι 1.600 ευρώ.


Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκαθάρισε πως όσο μεγαλύτερη ανάπτυξη έχει η οικονομία τόσο θα ροκανίζεται η προσωπική διαφορά και θα περνάμε από το καθεστώς της προσωπικής διαφοράς στις αυξήσεις των συνταξιούχων. Για την απασχόληση των συνταξιούχων ειπε: «Κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση μειώθηκε η παρακράτηση των συνταξιούχων από το 60% στο 30% το οποίο οδήγησε σε πενταπλασιασμό των εργαζόμενων συνταξιούχων.


Από 01.01.24 φεύγει η παρακράτηση αυτή και μαζί της το παράδοξο να γίνεται η κράτηση αυτή είτε δουλεύει ένας συνταξιούχος 1 ημέρα, είτε 25 μέσα στον μήνα.


Η σύνταξη πλέον θα καταβάλλεται ακέραιη και θα καταβάλλεται ένας πόρος 10% υπέρ ΕΦΚΑ πάνω στον μισθό. Συνεπώς αν ένας συνταξιούχος λαμβάνει 1.000 ευρώ σύνταξη, αυτήν θα την λαμβάνει ακέραια, και αν λαμβάνει 1.000 ευρώ από μισθωτή εργασία εισάγεται ένας πόρος 10%, συνεπώς 100 ευρώ επί του μισθού».


Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Μηλαπίδης ξεκαθάρισε πώς από όσα μοντέλα έχουν τρέξει ως τώρα φαίνεται ότι το 90% των συνταξιούχων θα έχει οικονομικό όφελος ενώ για πρώτη φορά η διάταξη αυτή θα επιτρέψει και στους συνταξιούχους με αναπηρία να εργαστούν και να πάρουν κανονικά τη σύνταξη τους.


«Μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι ΑμεΑ είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στην σύνταξη τους ή στο να δουλέψουν. Με το νέο νόμο θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την σύνταξη με την εργασία τους ακόμα κ και αυτοί που παίρνουν κάποιο επίδομα αναπηρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365