Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Τουρισμός για Όλους: Με περισσότερα χρήματα στο «τραπέζι», αντίστροφή μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα

Ο νέος κύκλος του προγράμματος θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται

Με περισσότερα χρήματα θα «τρέξει» ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Τα αδιάθετα κονδύλια θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα, με περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους διευρύνοντας τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και νέες, ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, που θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, όπως οι πολύτεκνοι.


Ο νέος κύκλος του προγράμματος θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να απλωθεί σε μέρη της χώρας μας που ελκύουν τουρισμό σε περιόδους με χαμηλότερη έως σήμερα επισκεψιμότητα, όπως ανέφερε και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.


Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους να κάνουν αίτηση για να διεκδικήσουν τα διαθέσιμα voucher των 150 ή 200 ευρώ. Οι επιταγές μοιράζονται με κλήρωση, που γίνεται περίπου 7 με 10 μέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας tourism4all.


Μέχρι πέρσι, τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων ήταν τα εξής:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)


Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ

Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα

Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα

Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα

Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)


Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ

Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα

Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα

Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα

Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Υπήρχαν επίσης «κόφτες» στο πρόγραμμα για όσους:


ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,

ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση, εφόσον έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους στο tourism4all. Θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμοι οι κωδικοί του Taxisnet και του ΑΦΜ σας για να πραγματοποιηθεί η σύνδεση, ενώ απαραίτητα είναι και το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

1 σχόλιο:

  1. με τι λεφτά ? το νέο έτος θα κλείσουν μαγαζιά αν εφαρμόσουν τα νέα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365