Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Αλλάζει ο τρόπος φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών

Αλλάζει ο τρόπος φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών

Αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, με τις σχετικές ρυθμίσεις να περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.


Ο κ. Χατζιδάκης έδωσε το πνεύμα των αλλαγών, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί οι εργοδότες ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν λιγότερο φόρο από τους υπαλλήλους που απασχολούν οι οποίοι μάλιστα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό».


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ μόλις δυο στους 10 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα πάνω από 9.100 ευρώ το χρόνο το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα ενός εργαζομένου ο οποίος παίρνει 650 ευρώ καθαρά το μήνα για 14 μήνες, στον ιδιωτικό τομέα.


Προφανώς με το νομοσχέδιο θα εισαχθεί ένας νέος τρόπος υπολογισμού ενός ελάχιστου «τεκμαρτού εισοδήματος» για τους ελεύθερους επαγγελματίες - που θα είναι μαχητός - αλλά θα τεκμαίρει πως δεν μπορεί ο επαγγελματίες να κερδίζει λιγότερα από το ύψος του εκάστοτε κατώτατου μισθού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365