Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Αποκάλυψη - «βόμβα» για Predator: «Από αριθμό τηλεφώνου συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου «μόλυναν» με sms τα τηλέφωνα που παρακολουθούσαν»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών

Μια νέα αποκάλυψη ήρθε να ρίξει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών , καθώς, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και το MEGA, από αριθμό τηλεφώνου προσώπου με σημαντική πολιτική παρουσία «μόλυναν» με sms τα τηλέφωνα που παρακολουθούσαν.


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών. Όπως όλα δείχνουν, η παγίδευση των τηλεφώνων με το παράνομο λογισμικό του Predator γινόταν με την αποστολή ενός sms που περιείχε ένα παραπλανητικό link, το οποίο εάν ο παραλήπτης το πατούσε, τότε γινόταν η παγίδευση του κινητού του.


Σύμφωνα με το Mega, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία διεξάγει έρευνα, έστειλε ένα έγγραφο προς 90 παραλήπτες – στόχους του παράνομου λογισμικού Predator.


Σε αυτό το έγγραφο η Αρχή αναφέρει σε κάθε θύμα του Predator τον αριθμό του τηλεφώνου του, τον φερόμενο αποστολέα, τον χρόνο αποστολής του επίμαχου sms αλλά και το link-παγίδα που περιείχε.


Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», προχώρησε σε μία νέα αποκάλυψη.


Συγκεκριμένα, όπως είπε, από αυτά τα 90 παγιδευμένα τηλέφωνα, υπήρξαν 11 τα οποία ανήκουν σε πολιτικούς -και όχι μόνο- και παγιδεύτηκαν με sms και link, με αποστολέα να εμφανίζεται ο αριθμός κινητού που ανήκει «σε πρόσωπο με σημαντική πολιτική παρουσία».


Μάλιστα, όλα τα sms που στάλθηκαν στους συγκεκριμένους 11, στάλθηκαν με διαφορά λίγων ωρών τον Ιανουάριο του 2021 σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365