Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη δίνει μάχη για πέμπτη μέρα να κρατηθεί στη ζωή.
Σύμφωνα με το Mega, ο 18χρονος, που ομολόγησε ότι έριξε ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, φέρεται να είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, όταν ήταν ανήλικος, καθώς συμμετείχε σε επεισόδια με οπαδικά κίνητρα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ο 18χρονος, αμέσως μετά μπήκε στο γήπεδο και ενημέρωσε σχετικά τον αδερφό του.
Μάλιστα, την αμέσως επόμενη μέρα «έσβησε» το e-mail του και στη συνέχεια άλλαξε τον αριθμό του κινητού του.
Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος τη Δευτέρα (11.12.2023) ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.
Για 10 λεπτά έχανε συνεχώς αίμα ο αστυνομικός
Ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για πέμπτη συνεχόμενη μέρα να κρατηθεί στη ζωή και παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.
Οι γιατροί τον κρατούν σε καταστολή, ενώ λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Όταν υπάρξει δυνατότητα να τον ξυπνήσουν θα είναι σε θέση να δουν αν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή όχι και κατά πόσο είναι αναστρέψιμες.
Αυτό, γιατί ο 31χρονος έμεινε 10 λεπτά χάνοντας συνεχώς αίμα, και υπέστη υποξαιμία. Υποξαιμία στον εγκέφαλο σημαίνει πως καταστρέφονται κάποια κύτταρα του εγκεφάλου, καταστρέφονται ζωτικά όργανα και θα πρέπει να δουν όταν τον ξυπνήσουν, πώς έχει η κατάσταση και κατά πόσο είναι αναστρέψιμη η κατάσταση ή όχι.
Σύμφωνα με τους γιατρούς η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στο πόδι του και καιγόταν συνεχώς επί 5 λεπτά γιατί περιέχει φώσφορο. Ο φωσφόρος έχει την ιδιότητα να μην σβήνει ούτε με νερό ούτε με αφρό.
Οι γιατροί δίνουν μάχη για να του καθαρίσουν το τραύμα καθώς συνεχίζουν να βγαίνουν τοξικά υγρά από τον φώσφορο.
Ψάχνουν τον «καθοδηγητή»
Στον καθοδηγητή της επίθεσης κατά των αστυνομικών στου Ρέντη, ο οποίος μεταξύ άλλων προμήθευσε τα «πολεμοφόδια» στους χούλιγκαν, επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα φαίνεται πως έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων οδηγώντας τους ταραξίες στο πάρκινγκ του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου ένα άλλο άτομο είχε με αυτοκίνητο μεταφέρει τα «πολεμοφόδια» και τα οποία χορήγησε στους οπαδούς.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ φαίνεται να υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας 4 – 5 ατόμων που είχαν ρόλο καθοδηγητή αλλά και χορηγητή των υλικών μεταξύ άλλων βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα και σε αυτούς έχει εστιάσει το βάρος τη ΕΛΑΣ να μπορέσει να τους ταυτοποιήσει, εντοπίσει και στη συνέχεια να τους συλλάβει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia365