Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Θάνατος 8χρονου: Σοκαρισμένοι γονείς και δάσκαλοι – «Στο σχολείο είχαμε αραιά κρούσματα στρεπτόκοκκου»

«Στο σχολείο είχαμε αραιά κρούσματα στρεπτόκοκκου»

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 8χρονου αγοριού, που έχασε τη ζωή του πιθανότατα από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α, μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό και συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.


Τα ξημερώματα της Τρίτης (19.12.2023), οι γονείς πήγαν το αγοράκι στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και ανέφεραν ότι το παιδί τις τελευταίες 4 ημέρες είχε πυρετό και συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Οι γιατροί που το εξέτασαν διαπίστωσαν αναπνευστική ανεπάρκεια και υπέστη σηπτικό σοκ. Το παιδί βρέθηκε θετικό στον στρεπτόκοκκο.


Στο σχολείο στα δυτικά προάστια της Αττικής, που πήγαινε ο αδικοχαμένος οκτάχρονος επικρατεί θλίψη. Ο διευθυντής που μιλάει στο newsit.gr και οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού που ζούσαν από κοντά τον μικρό μαθητή, δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα τον ξαφνικό χαμό του.


«Προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ήταν αγαπητός μας μαθητής, πήγαινε στην τρίτη δημοτικού. Είναι πολύ καλή οικογένεια και έχει άλλο ένα αδερφάκι στο Γυμνάσιο. Η υγεία του δεν μας είχε δείξει κάτι που να ανησυχούμε. Δεν ήταν ούτε ασθενικό το παιδί. Ήταν πολύ ξαφνικό και αναπάντεχο για όλους μας».


Ο διευθυντής του δημοτικού περιγράφει πως το αγοράκι ένιωσε αδιαθεσία την περασμένη Πέμπτη, λέγοντας ότι «Αυτό έγινε μέσα σε 5 μέρες. Έφυγε από το σχολείο την Πέμπτη με πόνο στην κοιλιά του, ειδοποιήσαμε τους γονείς και την Παρασκευή μάθαμε ότι άρχισε να ανεβάζει πυρετό. Την Δευτέρα το βράδυ το πήγαν στο νοσοκομείο αλλά δεν τον πρόλαβαν δυστυχώς. Ξέρουμε από την οικογένεια ότι είναι στρεπτόκοκκος».


Μάλιστα, επισημαίνει ότι στο δημοτικό «υπάρχουν πολύ αραιά κρούσματα στο σχολείο για στρεπτόκοκκο, είχαμε ένα – δύο κρούσματα από την αρχή της χρονιάς. Ούτε στην τάξη, ούτε γενικότερα. Αλλά υπάρχει γενικά μία επιδημία, απ’ό,τι ακούω και σε άλλα σχολεία».


Στο newsit.gr συντετριμμένη μιλάει και μία γονέας ενός συμμαθητή του οκτάχρονου. «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, είμαστε όλοι χάλια. Δεν υπάρχουν κρούσματα και ακόμα δεν έχει βγει η νεκροψία – που θα γίνει σήμερα – οπότε οι άνθρωποι δεν ξέρουν ακριβώς. Οι γονείς είναι σε άσχημη κατάσταση. Έγινε μέσα σε λίγες ώρες. Το βράδυ πήγανε το παιδί στο νοσοκομείο και κατέληξε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365