Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

“Αθάνατος”: Ο ανατριχιαστικός επικήδειος του διμοιρίτη του Γιώργου Λυγγερίδη – “Πονούσες αφόρητα αλλά δεν φώναξες”

Τα ΜΑΤ δεν πέφτουν ποτέ

Συγκλόνισε ο επικήδειος λόγος του διμοιρίτη του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.


Όπως ανέφερε στον επικήδειο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της διμοιρίας του στην οποία υπηρετούσε ο 31χρονος αστυνομικός, ξεχώρισε την αγάπη του για την ΕΛΑΣ και την επιθυμία του να υπηρετήσει το εθνόσημο.


«Κατάφερες τις αρχές από το σπίτι σου να της προσαρμόσεις σε αυτές της υπηρεσίας. Ξεχώρισε η αγνότητα της καρδιάς σου. Ήσουν σε αυτούς που είχα επιλέξει για το τμήμα μας. Η μοίρα δεν μας ξέχασε. Ζήτησες να είμαστε μαζί στην Α535. Δεν τσακώθηκες ποτέ με κανέναν συνάδελφο σου. Έβαζες το συμφέρον της διμοιρίας πάνω από το εγώ σου», ανέφερε ο διμοιρίτης του Γιώργου σημειώνοντας ότι ήταν σε αυτούς που συγκράτησαν και μάλιστα δυο φορές την είσοδο 2.000 ατόμων στη χώρα μας στις Καστανιές Έβρου.


«Τα ΜΑΤ δεν πέφτουν ποτέ. Ο Ματατζής δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Και εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για να σου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος. Πονούσες αφόρητα αλλά δεν φώναξες, ήσουν σοβαρός. Η διμοιρία μας έκανε ότι μπορούσε. Καταφέραμε και σε παραδώσαμε ζωντανό με εννέα παλμούς», είπε ο συνάδελφός του με τρεμάμενη φωνή.


Αναφερόμενος στους δράστες τόνισε ότι «κρύβονται πίσω από τον μαμά τους και τον μπαμπά τους. Μην ανησυχείς Γιώργο μου θα τους βγάλουμε από τα λαγούμια τους».


«Αποτελείς πρότυπο και θα είσαι αθάνατος ήρωας. Είναι τιμή που συνυπηρετήσαμε στην Α535. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Αθάνατος», είπε στο τέλος του επικήδειου ο διμοιρίτης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365