Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί πρέπει να αλλάζουμε τα υγρά φρένων του αυτοκινήτου μας κάθε δύο χρόνια

Γιατί πρέπει να αλλάζουμε τα υγρά φρένων του αυτοκινήτου μας κάθε δύο χρόνια

Τα σύγχρονα υγρά φρένων έχουν υψηλές προδιαγραφές και ιδιότητες, χάρη στις οποίες μπορούν να προσφέρουν επί μεγάλο διάστημα τις υπηρεσίες τους χωρίς να μειώνεται η απόδοσή τους. 


Οι θερμοκρασίες βρασμού τους κυμαίνονται κατά κανόνα μεταξύ 240 και 280 βαθμών Κελσίου, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου εισχωρεί στο κύκλωμα υγρασία από το περιβάλλον. Έτσι αυξάνεται το ποσοστό νερού μέσα στα υγρά των φρένων και χαμηλώνει η θερμοκρασία βράσης τους, οπότε μπορεί να σχηματιστούν φυσαλίδες αερίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις εμφανίζει το μεσαίο πεντάλ μία «λαστιχένια» αίσθηση, υποχωρεί ευκολότερα και για να πιάσουν καλά τα φρένα πρέπει να βάλουμε περισσότερη δύναμη στο πόδι μας.


Κίνδυνος διάβρωσης


Όταν φτάσει το ποσοστό νερού μέσα στα υγρά φρένων το 3,5%, τότε έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του και πρέπει να αντικατασταθούν. Αυτό είναι κάτι, που μπορεί να ελεγχθεί εύκολα από ειδικές συσκευές, που διαθέτουν τα συνεργεία αυτοκινήτων και μετρούν το πραγματικό σημείο βρασμού των υγρών φρένων του αυτοκινήτου μας. Οι ειδικοί συνιστούν σε κάθε περίπτωση την αλλαγή των υγρών φρένων ανά διετία και για λόγους προστασίας ολόκληρου του κυκλώματος πέδησης, αφού το υψηλό ποσοστό υγρασίας προκαλεί διάβρωση στα σωληνάκια, στις δαγκάνες και στην αντλία των φρένων. Οι συνέπειες από τη διάβρωση των εξαρτημάτων του συστήματος πέδησης μπορεί να είναι δραματικές, αφού ο κίνδυνος να μείνουμε χωρίς φρένα είναι ορατός.


Αν έχουμε την αίσθηση, ότι τα φρένα μας δεν πιάνουν όπως έχουμε συνηθίσει και διαπιστώσουμε, ότι έχει πέσει η στάθμη των υγρών τους, τότε τα συμπληρώνουμε και πηγαίνουμε στο συνεργείο για έλεγχο του συστήματος πέδησης και ό,τι άλλο χρειαστεί. Οι κατασκευαστές συστήνουν υγρά συγκεκριμένων προδιαγραφών για τα μοντέλα τους, τα οποία πρέπει να επιλέγει ο ιδιοκτήτης του οχήματος, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Η αλλαγή υγρών πρέπει να γίνεται σε συνεργείο, το οποίο αναλαμβάνει και τη διαδικασία ανακύκλωσή τους.


Πηγή:ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Παραμύθια για να οικονομάνε τα συνεργεία.Κάθε πέντε και αν...Ας αναφέρει κάποιος ατύχημα που οφείλεται σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365