Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Εγκαταλείπουμε το εθνικό μας φαγητό: Προχωράμε σε «εκπτώσεις» ακόμα και στο πιτόγυρο

Ο κόσμος δεν αγοράζει με πλειονότητα, όπως άλλοτε τα σουβλάκια

Το εθνικό φαγητό, το σουβλάκι πωλείται πλέον από 3 – 3,5 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το καλαμάκι στα 2 ευρώ. Και αναμένεται η τιμή του να αυξηθεί κι άλλο λόγω της ακρίβειας.

Μάλιστα, ήδη ο κόσμος δεν αγοράζει με πλειονότητα, όπως άλλοτε τα σουβλάκια, και αντί για δύο προτιμά να πάρει ένα.


Ο πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελοσούλης μίλησε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και ανέφερε για την κατάσταση: «Ζούμε μια αναστάτωση από την αρχή του πολέμου.


Η ενέργεια έχει διπλασιαστεί, πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς, τα ενοίκια έχουν μεγαλώσει. Δυστυχώς, πλέον δεν ξέρουμε μέρα με τη μέρα τι τιμή θα αντιμετωπίσουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε. Πριν από τον πόλεμο ήξερες μια εβδομάδα πριν πού θα πάει η τιμή, προσαρμοζόσουν. Τώρα με τη μέρα αλλάζουν τα τιμολόγια.


Προ του πολέμου ήταν 2,50 – 2,60 ευρώ το σουβλάκι στο δικό μου ψητοπωλείο. Αυτή τη στιγμή έχει 3 ευρώ για την παραλαβή από το κατάστημα, 3,30 για ντελίβερι. Είναι μια αναμενόμενη αύξηση. Προσπαθούσε να κρατήσουμε εκεί την τιμή, νομίζω πως θα αργήσει να πάει παραπάνω. Δεν υπάρχει μείωση της πελατείας, υπάρχει μείωση στην κατανάλωση. 


Ο λόγος είναι πως αδυνατεί ο κόσμος να αγοράσει 2 τυλιχτά με γύρο. Αγοράζει ένα σουβλάκι και ένα καλαμάκι. Και εμείς προσπαθούσε να προσαρμοστούμε σε αυτό».


Όπως σημειώνει ο επιχειρηματίας: «Ότι και να γίνει το σουβλάκι θα παραμείνει το πιο φθηνό έδεσμα. Ακόμα θα ανεβεί το κρέας, οι πατάτες έχουν ανέβει, η μαναβική με τις καταστροφές έχει ανέβει. Στο δικό μου κατάστημα προβλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ανέβουν οι τιμές όση αύξηση και να πάρουν τα τιμολόγια».


Από το νέο έτος ωστόσο, ενδεχομένως να δούμε και άλλες αυξήσεις, εάν δεν πέσουν οι τιμές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365