Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Νέα δημοσκόπηση: Κυριαρχία ΝΔ παρά την ακρίβεια - Μάχη στήθος με στήθος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση!

Μάχη στήθος με στήθος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση!

Ειδικότερα, στην πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Palmos Analysis που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,1% στην πρόθεση ψήφου.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη δεύτερη θέση με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τρίτη θέση με 10,4%.


Ακολουθούν το ΚΚΕ 8,5%, η Ελληνική Λύση με 4,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,0%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, η Νίκη με 2,6%, το ΜεΡΑ25 2,3% και η Νέα Αριστερά με 1,8%.


Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% , το ΚΚΕ στο 10,3%, η Ελληνική Λύση 5,9%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,2%, η Νίκη 3,1%, το ΜεΡΑ25 2,8% , η Νέα Αριστερά 2,2%.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πάλι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με ποσοστό 38%, ακολουθεί ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στη δεύτερη θέση με 24%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 10%.


Σχεδόν 4 στους 10 (ποσοστό 38%) δηλώνουν αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο.


Αντίθετα, μόλις 8% απαντούν ότι τους ικανοποιεί η αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από ένας στους δύο (ποσοστό 54%), εκτιμά πως η χώρα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ αντιθέτως, το 40% απαντά προς τη σωστή.


Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας για το 63% των πολιτών είναι η ακρίβεια, ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση η εγκληματικότητα με 23%. Παιδεία και χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%.


Τέλος, τα ελληνοτουρκικά έχουν υποχωρήσει στο 9% λόγω της ύφεσης που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών μας , ενώ στην τελευταία θέση της κλίμακας των προβλημάτων βρίσκονται οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών με 1%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365