Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Νέο «χτύπημα» στους ελεύθερους επαγγελματίες: Τους επιβάλλουν πληρωμές με IRIS και οι τράπεζες φέρνουν χρεώσεις

Νέο «χτύπημα» στους ελεύθερους επαγγελματίες

Από τη μία η κυβέρνηση επιβάλλει πληρωμές μέσω Iris σε ελεύθερους επαγγελματίες και από την άλλη οι τράπεζες ετοιμάζονται να επιβάλλουν προμήθεια στις μέχρι σήμερα δωρεάν συναλλαγές.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν πως μετά την 1η Ιανουαρίου - οπότε καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες η δυνατότητα πληρωμής μέσω IRIS - σχεδιάζεται επιβολή προμήθειας στις μέχρι σήμερα δωρεάν συναλλαγές.


Πιο αναλυτικά, ενώ οι τράπεζες προσφέρουν τώρα το σύστημα πληρωμών IRIS χωρίς χρεώσεις για όλους τους συναλλασσόμενους, από την 1η Ιανουαρίου σχεδιάζουν την επιβολή προμήθειας στους ελεύθερους επαγγελματίες.


Σύμφωνα με το sofokleousin, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν ελεύθερα συναλλαγές χωρίς χρεώσεις, ωστόσο οι τράπεζες προσανατολίζονται σε αρκετά υψηλή προμήθεια - γύρω στο 1% - για κάθε επιχειρηματική συναλλαγή.


Με τον τρόπο αυτό, θα αποκομίσουν σημαντικά έσοδα από τη μεγάλη αύξηση που αναμένεται να σημειωθεί στους τζίρους των άμεσων πληρωμών, δίνοντας, παράλληλα, κίνητρο στους επιχειρηματίες να προωθούν τις συναλλαγές μέσω του IRIS, αφού οι συναλλαγές μέσω POS έχουν προμήθεις που φτάνουν το 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365