Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Η Πρωτοχρονιά φέρνει υποχρεωτικά POS σε λαϊκές, πανηγύρια και ταξί

Η Πρωτοχρονιά φέρνει υποχρεωτικά POS σε λαϊκές, πανηγύρια και ταξί

Από την Πρωτοχρονιά του 2024, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση POS σε κλάδους όπως οι λαϊκές, τα πανηγύρια και τα ταξί που μέχρι τώρα την είχαν γλιτώσει.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήσης POS σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων όπως είναι τα ταξί, τις λαϊκές αγορές, τα περίπτερα, τα θέατρα, αλλά και τα καταστήματα sex shop.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά και στην  ενίσχυση της χρήση του πλαστικού χρήματος από τους πολίτες  προωθείται η καθιέρωση υποχρεωτικής χρήσης POS στους κάτωθι κλάδους: 


– Ιδιοκτήτες ταξί

– Παραγωγοί λαϊκών αγορών

– Περιπτερούχοι

– Ψιλικά – παντοπωλεία

– Πάγκοι σε πανηγύρια

– Ιδιωτικά πανεπιστήμια – ΙΕΚ

– Θέατρα – κινηματογράφοι – συναυλίες

– Τραγουδιστές – συγκροτήματα – χορευτές

– Καταστήματα Sex Shop


Πλέον με το σχέδιο απόφασης της κυβέρνησης θα καλύπτεται το 100% της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ αμέσως μετά την ψήφιση του νέου φορολογικού θα δημοσιοποιηθούν οι όροι αλλά και τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφωθούν.


Κατ' εξαίρεση ορίζεται ότι για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου 2024 έως και 1η Μαρτίου 2024 αναστέλλεται η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους που έχουν προμηθευτεί POS μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και αναμένουν την εγκατάστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365