Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Συντάξεις Φεβρουαρίου: «Ψαλίδι» σε 572.000 συνταξιούχους

«Ψαλίδι» σε 572.000 συνταξιούχους

Με τις συντάξεις Φεβρουαρίου, τέλος Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews θα γίνουν οι παρακρατήσεις για 572.000 συνταξιούχους που πήραν τον Φεβρουαριο του 2023 υπερβάλλοντα ποσά συντάξεων.

Η μείωση στη σύνταξη - από 0,1 ως 50 ευρώ - θα οφείλεται στη διόρθωση του λάθους που εκ παραδρομής διέπραξε ο ΕΦΚΑ κατά τη χορήγηση των αυξήσεων 7,75% του 2023, οι οποίες χορηγήθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου 2023 με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου

Έτσι, περίπου ένα χρόνο μετά, αποφάσισε ο ΕΦΚΑ να προχωρήσει στην παρακράτηση. Αυτό σημαίνει ότι ο συνταξιούχος των 700 ευρώ, για παράδειγμα, θα δει μειωμένη για ένα και μόνο μήνα τη σύνταξή του κατά 54,25 ευρώ.


Η πληρωμή των συντάξεων θα ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου 2024 με στόχο την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων και προκειμένου να μειωθεί η χρονική απόσταση από την προηγούμενη πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2024.


Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών. Αναλυτικότερα, οι ημερομηνίες διαμορφώνονται ως ακολούθως:


- Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 θα καταβληθούν:

οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ),

οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).


- Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 θα καταβληθούν:

οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς καιοι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365