Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Φορέστε κόκκινο: Νέα μελέτη δείχνει ότι σας κάνει 70% πιο ελκυστικές

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες στα κόκκινα πιο ελκυστικές

Οι γυναίκες που θα πάνε στα πάρτι της Πρωτοχρονιάς πρέπει να φορέσουν κάτι κόκκινο αν θέλουν να εντυπωσιάσουν. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες στα κόκκινα πιο ελκυστικές.

Ερευνητές στη Γερμανία έδειξαν σε 120 άνδρες δύο όμοιες φωτογραφίες μιας 20χρονης γυναίκας, η μια σε λευκό και η άλλη σε κόκκινο φόντο και επανέλαβαν το τεστ χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία μιας 50χρονης γυναίκας.


Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους άνδρες να βαθμολογήσουν τη σεξουαλικότητα των γυναικών. Συνολικά, παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές τους έδειχναν την ίδια γυναίκα σε διαφορετικό φόντο, οι άνδρες βαθμολόγησαν τη γυναίκα που εμφανιζόταν με κόκκινο πίσω της ως πιο ελκυστική.


Οι επιστήμονες δεν ξεκαθάρισαν γιατί το κόκκινο ενισχύει τη σεξουαλική έλξη, αλλά είπαν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το χρώμα μπορεί να είναι σημάδι ότι μια γυναίκα είναι γόνιμη. Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι άνδρες μπορεί να βρίσκουν το κόκκινο πιο ελκυστικό λόγω της «μακράς παράδοσης της σύνδεσης του κόκκινου» με τις σεξουαλικές δραστηριότητες. «Θα μπορούσε το κόκκινο χρώμα να ενεργοποιεί τις γνωστικές αναπαραστάσεις των περιοχών που «ανάβουν κόκκινο» στους άνδρες», έγραψαν.


Το κόκκινο είναι ένα πολύ κυρίαρχο χρώμα και έχει συνδεθεί άμεσα με τη σεξουαλικότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Εθνογραφικά και αρχαιολογικά αρχεία στη νότια Αφρική αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν εκτενώς την κόκκινη ώχρα και άλλες κόκκινες χρωστικές ουσίες για καλλυντικούς σκοπούς ως σύμβολο της γονιμότητάς τους. Μερικές γυναίκες στην Αφρική εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κόκκινη ώχρα κατά τη διάρκεια των τελετουργιών του γάμου.


Για τη μελέτη, οι ερευνητές στρατολόγησαν 60 άνδρες με μέση ηλικία τα 25 έτη και άλλους 60 που ήταν περίπου 53 ετών, από ένα εμπορικό κέντρο και από τη πανεπιστημιούπολη στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.


Οι άνδρες είδαν συνολικά τέσσερις εικόνες δυο γυναικών (μιας 20χρονης και μιας 50χρονης σε ασπρο και κόκκινο φόντο) για πέντε δευτερόλεπτα ο καθένας και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τη σεξουαλικότητα των γυναικών σε μια κλίμακα από το 1 έως το 9, όπου το 1 αντιστοιχούσε στην λιγότερο ελκυστική.


Η 20χρονη γυναίκα σε κόκκινο φόντο βαθμολογήθηκε από τους νεαρούς συμμετέχοντες με 5,91 για τη σεξουαλικότητά της, αλλά με 3,44 στο λευκό φόντο , δηλ. φάνηκε ως 70% πιο ελκυστική. Η 50χρονη γυναίκα βαθμολογήθηκε από νεαρούς συμμετέχοντες με 2,22 τόσο σε λευκό όσο και σε κόκκινο φόντο.


Οι άντρες μεγαλύτερης ηλικίας βαθμολόγησαν την 20χρονη γυναίκα σε κόκκινο φόντο με 4,89, ενώ σε λευκό φόντο με 4,24. Αντίστοιχα η 50χρονη βαθμολογήθηκε με 3,92 σε κόκκινο φόντο και με 4,22 σε λευκό φόντο.


Οι επιστήμονες επισήμαναν σημαντική διαφορά στις βαθμολογίες για τη νεαρή γυναίκα από τους νεαρούς άνδρες, υποδηλώνοντας ότι το κόκκινο συνέβαλε σε αυτό. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Sascha Schwarz, ψυχολόγο στο Τεχνικό


Πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κόκκινο μπορεί να ενισχύσει την έλξη των ανδρών από τις γυναίκες. Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα δεν μπορούν να εξηγηθούν με απλούς αντιληπτικούς μηχανισμούς. Οι περιορισμοί της μελέτης ήταν ότι βασίστηκε σε αυτοαναφορές από άνδρες και ότι δεν εξετάστηκε ο σεξουαλικός προσανατολισμός των συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365