Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέες διαβεβαιώσεις ότι θα μπει στις «ράγες» τον Νοέμβριο

Νέες διαβεβαιώσεις ότι θα μπει στις «ράγες» τον Νοέμβριο

Ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου, μετά τη σύσκεψη που είχαν στο αμαξοστάσιο του μετρό στην Πυλαία, διαβεβαίωσαν - για ακόμα μία φορά - ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι σε λειτουργία τον Νοέμβριο του 2024.

Η επέκταση στην Καλαμαριά θα είναι έτοιμη σε έξι με οχτώ μήνες μετά τη βασική γραμμή, (μέχρι το καλοκαίρι του 2025), ενώ προτεραιότητα για τις επεκτάσεις του μετρό είναι η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, με επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο κ. Ταχιάος.


Οι κ.κ. Ταχιάος και Εξάρχου, συνοδευόμενοι από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό ΑΕ, Νίκο Κουρέτα, έκαναν το δρομολόγιο από το αμαξοστάσιο της Πυλαίας μέχρι την αφετηρία της βασικής γραμμής στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με το αυτόματο σύστημα χωρίς οδηγό, διανύοντας μία απόσταση που διήρκεσε λίγο περισσότερο από 17 λεπτά.


Πρόκειται για έναν χρόνο ελάχιστα παραπάνω από τον προβλεπόμενο, καθώς μεσολάβησε μία στάση στον σταθμό Βενιζέλου που θα είναι έτοιμος στο τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού.


Εξάλλου, ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στο Flyover, λέγοντας ότι το έργο θα παραδοθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365