Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Στο «περίμενε» για τις αυξήσεις στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και οι ριζικές αλλαγές στα κριτήρια

Στο «περίμενε» για τις αυξήσεις στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και οι ριζικές αλλαγές στα κριτήρια

Εν αναμονή των αυξήσεων στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα χιλιάδες δικαιούχοι.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν για να λάβουν την αύξηση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα πρέπει να έχουν εγκριτική απόφαση από τον Δεκέμβριο του 2023.


Συνεπώς, όσοι δεν έχουν απόφαση κατά τον τρέχων μήνα, δεν θα λάβουν την αύξηση παρά μόνο όταν ξανακάνουν αίτηση και αυτή εγκριθεί.


Παραδείγματος χάριν, ένας δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχει εγκριτική απόφαση για το επίδομα τον Οκτώβριο του 2023 θα λάβει την αύξηση τον Μάρτιο, εφόσον κάνει νέα αίτηση και αυτή εγκριθεί.


Άλλαξαν τα εισοδηματικά κριτήρια

Παράλληλα αυξήθηκαν και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από την 1η Δεκεμβρίου καθώς αυξήθηκαν και τα εισοδηματικά κριτήρια.


Ειδικότερα η αύξηση του εγγυημένου ποσού συμπαρασύρει και τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, τους έξι (6) τελευταίους μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα παρακάτω ποσά :


Σύνθεση Νοικοκυριού Εξαμηνιαίο Εισόδημα

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 1.296 € (έναντι 1200 €)

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 1.944 € (έναντι 1800 €)

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 2.268 € (έναντι 2.100€)

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη 2.592 € (έναντι 2.400€)

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 2.916 € (έναντι 2.700€)

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 3.240 € (έναντι 3000€)

Το εξαμηνιαίο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει πλέον το ποσό των 5.832 € (έναντι 5.400 € προ της αυξήσεως), ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365