Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Η σχέση συμβολαίων θανάτου με το λαθρεμπόριο καυσίμων - Τι δείχνει η εκτέλεση Ζαμπούνη

Τι δείχνει η εκτέλεση Ζαμπούνη

Οι σχέσεις της Greek Mafia με το λαθρεμπόριο καυσίμων, οι σκοτεινές διαδρομές και τα ανυπολόγιστα κέρδη.

Η έρευνα της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο, φαίνεται να οδηγείται στον πόλεμο που έχει ανοίξει για το λαθρεμπόριο καυσίμων.


Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, γνωστός στον κόσμο της νύχτας και ως «Ζαμπόν», διατηρούσε πρατήριο καυσίμων στη συμβολη των οδών οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο, εκεί όπου τα ξημερώματα της Κυριακής 14/1 γαζώθηκε με τουλάχιστον 90 σφαίρες.


Σκοτεινές διαδρομές πώλησης νοθευμένης βενζίνης

Όλα δείχνουν ότι ο πόλεμος για την ηγεσία του κυκλώματος της Greek Mafia, που φαίνεται να έχει στρέψει τη βασική της δραστηριότητα στη διακίνηση νοθευμένης βενζίνης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές. Η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη ήταν η 5η τα τελευταία χρόνια που φαίνεται να σχετίζεται με το λαθρεμπόριο νοθευμένης βενζίνης, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και τα κέρδη ανυπολόγιστα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα της Greek Mafia λειτουργεί οργανωμένα και συνεργάζεται με υποστηρικτικά δίκτυα εκτός Ελλάδας.

Όπως φαίνεται, ελέγχουν ένα μεγάλο δίκτυο μέσω του οποίου μεταφέρουν χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα. Με μικρότερα βυτιοφόρα μεταφέρουν τη νοθευτική ουσία στα πρατήρια που έχουν στην κατοχή τους.


Το κόστος για την αγορά των χημικών διαλυτών είναι πολύ μικρό, ενώ οι τιμές διάθεσης της βενζίνης είναι πολυ υψηλές, με αποτέλεσμα τα κέρδη να είναι τεράστια.


Τα τελευταία επτά χρόνια έχουν εκτελεστεί 25 συμβόλαια θανάτου. Οι πέντε τελευταίες δολοφονίες φέρονται να σχετίζονται με το λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς οι δολοφονηθέντες περιγράφονται ως σκιώδεις ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων.


Εταιρεία πληρωμένων δολοφόνων

Οι «εντολείς» φέρονται να χρησιμοποιούν μεγάλη εταιρεία πληρωμένων δολοφόνων που εδράζονται σε ξένες χώρες. 


Οι εκτελεστές του Ζαμπούνη εκτιμάται από την αστυνομία ότι ταξίδεψαν στην Ελλάδα από χώρα της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εντολής τους, το πιθανότερο είναι να διέφυγαν εκτός Ελλάδας.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αντίτιμο για κάθε συμβόλαιο θανάτου κυμαίνεται από κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, έως και 250.000 ευρώ ανάλογα την περίπτωση.


Η αστυνομία εξετάζει όλες τις λεπτομέρειες από τη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη και τις συσχετίζουν με στοιχεία από προηγούμενες περιπτώσεις, ώστε να βρουν κοινά σημεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365