Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Προσοχή στη νέα απάτη στο κινητό για «δήθεν δέμα» - Πώς εμφανίζεται

Νέα είδους απάτη κυκλοφορεί

Προσοχή για όσους έχουν iPhone καθώς κυκλοφορεί νέα απάτη για δήθεν παραγγελίες μέσω icloud.

Νέα είδους απάτη κυκλοφορεί για δήθεν παραγγελία από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αυτή τη φορά στοχεύοντας σε όσους έχουν προϊόντα της Apple.


Το icloud και το imessage είναι υπηρεσίες που παρέχονται αποκλειστικά σε χρήστες της Apple, είτε iPhone είτε Macbook, και όπως φαίνεται, εκτός από email και απλά SMS, οι επιτήδειοι έχουν ξεκινήσει να στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα και μέσω icloud.


Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, έχει σταλεί ένα μήνυμα με emai «blattfzgtfre648278@icloud.com », όπου είναι «φως φανάρι» ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.


Το μήνυμα έχει το εξής περιεχόμενο: «Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη αλλά δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών πληροφοριών διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση στον σύνδεσμο εντός 12 ωρών.


(Παρακαλούμε απαντήστε Y, μετά βγείτε από το SMS, ανοίξτε ξανά τον σύνδεσμο ενεργοποίησης SMS ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο στο Safari και ανοίξτε τον)


Καλή σου μέρα, η ομάδα των Ελληνικών Ταχυδρομείω».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365