Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Πανικός σε τάξη: Καθηγητής κατέρρευσε εν ώρα μαθήματος, τον κουβάλησαν στα χέρια

Αναστάτωση προκλήθηκε σε Γυμνάσιο του Βόλου

Οι μαθητές βγήκαν εκτός αίθουσας και ενημέρωσαν καθηγητές διπλανών αιθουσών, οι οποίοι προσέτρεξαν σε βοήθεια ενώ ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

Αναστάτωση προκλήθηκε σε Γυμνάσιο του Βόλου όταν καθηγητής κατέρρευσε μέσα στην τάξη εν ώρα μαθήματος, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών του.


Σύμφωνα με τον taxydromo ο καθηγητής την ώρα που ήταν όρθιος και παρέδιδε μάθημα, αισθάνθηκε μια έντονη ζαλάδα και αδιαθεσία. Προσπάθησε να καθίσει στην καρέκλα αλλά δεν μπόρεσε και κατέρρευσε. Οι μαθητές βγήκαν εκτός αίθουσας και ενημέρωσαν καθηγητές διπλανών αιθουσών, οι οποίοι προσέτρεξαν σε βοήθεια ενώ ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.


Τον κουβάλησαν στα χέρια συνάδελφοι για να κατέβει στο ισόγειο

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το σχολείο αν και έχει όροφο, δεν διαθέτει ασανσέρ με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι καθηγητές να τον κουβαλήσουν στα χέρια προκειμένου να τον μεταφέρουν στο ισόγειο. Όπως καταγγέλεται πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα σχολεία που είναι διώροφα προκειμένου να εξυπηρετούνται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


«Σε όλα τα παλιά σχολεία υφίσταται ζήτημα. Ασανσέρ δεν υπάρχουν μολονότι χρειάζονται», αναφέρουν εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τους ίδιους, ιδίως σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, όπως το συγκεκριμένο των 650 μαθητών, όλο και κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός θα έχει κινητικό πρόβλημα. «Υπάρχουν μαθητές με πατερίτσες λόγω τραυματισμών που δεν μπορούν να ανέβουν στις αίθουσές τους και κάθε φορά αναγκαζόμαστε να μετακινούμε ολόκληρα τμήματα σε κάτω αίθουσες για να είναι προσβάσιμα από τραυματισμένους μαθητές. Το θέμα είναι όμως ότι κι εμείς ως καθηγητές μεγαλώνουμε ηλικιακά, μπορεί να έχουμε κάποιο κινητικό πρόβλημα ή τραυματισμό. Επί σειρά ετών ζητούμε να βρεθεί λύση για να εξυπηρετούνται έκτακτες καταστάσεις», αναφέρουν εκπαιδευτικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365