Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Χωρίς ταυτότητα σε δημόσιες υπηρεσίες: Από τον Απρίλιο ξεχνάμε ΑΔΤ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Ο προσωπικός αριθμός είναι ο μοναδικός αριθμός που θα χρειάζεται να γνωρίζει ο πολίτης για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο
Μέχρι τον Απρίλιο θα έχει έρθει στη ζωή μας ο Προσωπικός Αριθμός που θα είναι απαραίτητος σε κάθε μας συναλλαγή και στην ουσία θα αντικαταστήσει το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ μας.


Ο προσωπικός αριθμός είναι ο μοναδικός αριθμός που θα χρειάζεται να γνωρίζει ο πολίτης για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται να θυμάται τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ κ.α.. για να εξυπηρετηθεί, ενώ το κάθε μέλος οικογένειας θα έχει τον δικό του αριθμό.


Ο προσωπικός αριθμός θα αποτελείται από 9 ψηφία του ΑΦΜ συν άλλα τρία. Από τα 3 ψηφία, τα δύο θα μπορεί να τα επιλέγει ο πολίτης και πιθανότατα θα προηγούνται του ΑΦΜ. Ο αριθμός δηλαδή, θα γίνει περισσότερο προσωπικός.


Ο προσωπικός αριθμός θα χρησιμοποιείται στις φυσικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο. Όταν ο πολίτης επισκεφθεί οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, π.χ. εφορία, ΕΦΚΑ, περιφέρειες ή δήμους, θα μπορεί να δίνει μόνο τον αριθμό αυτόν χωρίς κατά περίπτωση να απαιτείται να θυμάται τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον αριθμό ταυτότητας κ.τ.λ.


Σε σχέση με τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ, τον αριθμό ταυτότητας, τον αριθμό διαβατηρίου δεν θα αλλάξει κάτι, δηλαδή δεν καταργούνται αλλά δεν χρειάζεται κάποιος να τους θυμάται, όπως ήδη δεν χρειάζεται να θυμόμαστε και άλλους αριθμούς στον δημόσιο τομέα, όπως είναι για παράδειγμα ο αριθμός στο Μητρώο Πολιτών.

7 σχόλια:

  1. πως γίνεται να μη θυμάται κάποιος το ΑΦΜ όπως αναφέρεται αφού ο Προσωπικός Αριθμός θα αποτελείται από τα 9 ψηφία του ΑΦΜ συν άλλα 3;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απρίλιο πάμε τώρα? Υποτίθεται οτιοπροσωπικός αριθμός θα είχε ξεκινήσει Σετέμβρη του 2023? Για γέλια είναι....😂😂😂😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oταν οι Ευρωπαίοι τρέχουν εμείς είμαστε ουραγοί..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρεχα ανωνυμε ,,η Ευρωπη της ανωμαλιας και διαστροφης περιμενει....

      Διαγραφή
    2. Πες του τα.. με τα μουτρα πέφτουνε στη … πρόοδο!!! Πρόβατα !

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365