Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Γάμος ομοφύλων: Κλειδώνει η ονομαστική, αναμένεται χάος με τις διαφοροποιήσεις στα κόμματα

Κλειδώνει η ονομαστική, αναμένεται χάος με τις διαφοροποιήσεις στα κόμματα

Με ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να γίνει η ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο και τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 4 βουλευτές απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η Ελληνική Λύση έχει προαναγγείλει από χθες την πρόθεσή της να οδηγηθεί η διαδικασία σε ονομαστική ψηφοφορία, όμως της έλειπαν 3 ακόμα ωβουλευτές για να κατατεθεί το αίτημα, καθώς χρειάζονται 15 υπογραφές ενώ έχει 12 βουλευτές.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε σήμερα από το βήμα του Κοινοβουλίου από βουλεευτές άλλων κομμάτων να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κόμαματός τους.


«Καταθέτω στα πρακτικά τις 12 υπογραφές των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης. Ελάτε στη γραμμή της λογικής, στην γραμμή του ορθολογισμού. Θέλουμε 3 Έλληνες ακόμα. 3 Έλληνες πατριώτες«, τόνισε χαρακτηριστικά.


Πηγές της Ελληνικής Λύσης, τονίζουν στο Dnews, πως τουλάχιστον 4 βουλευτές θα συνυπογράψουν το αίτημα, εξέλιξη που μένει να επιβεβαιωθεί μέσα στην ημέρα.


Υπενθυμίζεται ότι στη ΝΔ εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 40, ίσως και τους 50 οι βουλευτές που σκέφτονται διαφοροποίηση - είτε καταψήφιση είτε αποχή - ενώ αντίστοιχα και στο ΠΑΣΟΚ περισσότεροι από 10 βουλευτές αντιδρούν στο νομοσχέδιο. Αντίστοιχα λιγότερες, αλλά εμφατικές, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι οι διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Παύλος Πολάκης θα επιλέξει την αποχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365