Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Προς κατάργηση το πιστοποιητικό γέννησης

Προς κατάργηση το πιστοποιητικό γέννησης

Το Δημόσιο περνά στη νέα εποχή και από τον Μάρτιο ξεκινά η κατάργηση έκδοσης βασικών πιστοποιητικών, με πρώτο το πιστοποιητικό γέννησης.

Η πρόθεση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, να καταργηθούν τόσο τα έγχαρτα όσο και τα ψηφιακά πιστοποιητικά και επακόλουθα να διασυνδεθούν τα συστήματα του Δημοσίου ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση υπηρεσιών και φορέων σε συγκεκριμένα στοιχεία μόνο με την έγκριση του πολίτη κατόπιν σχετικής αίτησης παίρνει σάρκα και οστά.


Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο ΣΚΑΙ ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε ότι ένα από τα πρώτα επιλέξιμα πιστοποιητικά προς κατάργηση είναι το αυτό της γέννησης δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι ήδη διαθέσιμα στο Δημόσιο.


Έρχονται νέα εργαλεία για τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Σχετικά με την ψηφιοποίηση των εξετάσεων οδήγησης, ανακοίνωσε ότι εντός δύο μηνών θα υπάρξουν σημαντικά εργαλεία για τις εξετάσεις. Εργάζονται μαζί με το υπουργείο Μεταφορών για τη ψηφιοποίηση της διαδικασίας των εξετάσεων οδηγών. Επίσης, αναφέρθηκε στη ψηφιοποίηση στην ΑΑΔΕ, όπου προσπαθούν να επιλύσουν γρήγορα περιπτώσεις με τη συμμετοχή των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365