Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Νέα στοιχεία για Τέμπη: 20 φορτηγά χώμα μεταφέρθηκαν από το σημείο σε χωράφι «φάντασμα» και κανείς δεν τα έψαξε

20 φορτηγά χώμα μεταφέρθηκαν από το σημείο σε χωράφι «φάντασμα» και κανείς δεν τα έψαξε

Νέα στοιχεία για το «σκηνικό» μπαζώματος του τόπου της τραγωδίας στα Τέμπη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Μεταφέραμε 20 φορτηγά με 300 κυβικά χώμα από το σημείο του δυστυχήματος σε ένα δικό μας χωράφι, αφού η πυροσβεστική είπε πως δεν τα χρειαζόταν».


Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη από την αποκάλυψη πως 20 φορτηγά μετέφεραν 300 κυβικά χώμα από το σημείο της τραγωδία σε κάποιο χωράφι. Αυτό αναφέρει κατάθεση ενός χειριστή εκσκαφέα και υπεύθυνου για τα χωματουργικά έργα.


Στην αποκάλυψη που φέρνει στο φως η εφημερίδα τα ΝΕΑ, η μεταφορά των συγκεκριμένων χωμάτων από το σημείο της τραγωδίας ενδεχομένως περιέχουν υπολείμματα σορών ή ουσίες που σχετίζονται με την φονική έκρηξη. Μάλιστα, το σημείο που έχουν εναποθέσει τα εν λόγω χώματα δεν υποδείχτηκαν από καμία κρατική υπηρεσία. 


Ερευνητές της υπόθεσης αναφέρουν ότι «αυτά τα πεταμένα χώματα σε χωράφι εταιρείας ίσως κρύβουν αξιοποιήσιμα στοιχεία». Είναι απορίας άξιο γιατί η μεταφορά αυτή δεν έχει αναφερθεί.


Μέχρι πρόσφατα γινόταν λόγος μόνο για την εναπόθεση των συντριμμιών στην τοποθεσία «Κουλούρι», από όπου και εκεί έχουν... εξαφανιστεί τρία βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία!


Ζητούμενο είναι να ανακαλυφθεί αν στο σημείο της σύγκρουσης έχει διαχυθεί η ουσία ξυλόλιο που πιθανόν σηματοδοτεί την παράνομη μεταφορά από την εμπορική αμαξοστοιχία διαλυτών καυσίμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365