Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Στο χρονοντούλαπο η έκδοση πιστοποιητικού γέννησης και οικογενειακής κατάστασης

Στο χρονοντούλαπο η έκδοση πιστοποιητικού γέννησης και οικογενειακής κατάστασης

Τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης είναι τα πρώτα που θα καταργηθούν.

Την κατάργηση της έκδοσης πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης από τους πολίτες προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, που εισάγεται για συζήτηση στη Βουλή.


Ο κ. Κυρανάκης, αναφορικά με το νομοσχέδιο και το τι προβλέπει, είπε ότι «οι πολίτες επιθυμούν μείωση της γραφειοκρατίας και έρχεται αυτό το νομοσχέδιο, που καταργεί τα πιστοποιητικά, καταργεί την υποχρέωση των πολιτών να εκδίδουν πιστοποιητικά από το δημόσιο και να τα καταθέτουν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.


Ειδικότερα, εξηγώντας την ακριβή διαδικασία με την οποία θα έχουν πρόσβαση οι δημόσιες υπηρεσίες στα δεδομένα πολιτών, ανέφερε ότι «σήμερα με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε έναν δημόσιο φορέα να αντλεί τα δεδομένα, που περιέχονται σε ένα πιστοποιητικό και ένας άλλος δημόσιος φορέας, εφόσον εσείς συναινείτε, καθώς θα ενημερώνεστε σχετικά μέσω του wallet, θα διαχειρίζεται τα δεδομένα για λογαριασμό σας χωρίς να χρειάζεται να εκδίδετε ψηφιακά ή εγχάρτως κανένα απολύτως πιστοποιητικό» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.


«Με το νομοσχέδιο καταργούνται για αρχή τα πιο δημοφιλή από τα πιστοποιητικά, όπως είναι το «γέννησης» και το «οικογενειακής κατάστασης» πρόσθεσε ο κ. Κυρανάκης.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτό θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα δηλαδή: τηλεπικοινωνίες, ενεργειακοί πάροχοι, ασφαλιστικές εταιρείες, αντί να σας λένε “για να ανανεώσετε το συμβόλαιό σας ελάτε να υπογράψετε ένα χαρτί”, θα ζητούν μέσω του wallet, εάν συμφωνεί κάποιος να διαχειριστούν συγκεκριμένα δεδομένα και, εάν συμφωνείτε, δεν θα χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365