Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

«Προκλητική» η πρόταση για τον Ηλία Μίχο: Τα αδιανόητα επιχειρήματα της εισαγγελέως

Τα αδιανόητα επιχειρήματα της εισαγγελέως

Οργή προκαλεί η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας - Ελένης Νικολού για την αθώωση του Ηλία Μίχου για τα κακουργήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Στην πλήρη αποδόμηση των επιχειρημάτων της εισαγγελέως για την αθώωση του Ηλία Μίχου προχώρησε την Πέμπτη ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.


Υπενθυμίζεται πως στην πρότασή της, η Μαρία - Ελένη Νικολού ζητεί να αθωωθεί για τις πιο βαριές από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει - τον βιασμό,την εμπορία ανθρώπων και την μαστροπεία σε οίκους ανοχής και μέσω εξαναγκασμού -  καθώς φέρεται να αμφιβάλλει ότι το κορίτσι βιάστηκε από τον 55χρονο, αλλά και πως αυτός την εξέδιδε σε οίκους ανοχής για να αποκομίζει χρήματα.


Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ζητά και να μετατραπεί η κατηγορία της μαστροπείας σε διευκόλυνση ανηλίκου να εκδίδεται.


«Η πρόταση της εισαγγελέως είναι προκλητική, δεν αντέχει της λογικής. Το παιδί ή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις», σχολίασε ο Απόστολος Λύτρας.


«Το κορίτσι έχει δώσει τόσες καταθέσεις, έχουν έρθει ειδικοί παιδοψυχίατροι που έχουν ελέγξει το παιδί, η παιδοψυχίατρος που το ελέγχει εδώ και 2 χρόνια έδωσε γνωμοδότηση πως το παιδί λέει την αλήθεια σε όλα. Και για την μητέρα και τον βιασμό και έρχεται τώρα μια πρόταση εισαγγελέως, από το πουθενά και απορρίπτει όλους τους ειδικούς».


«Υπάρχει μήνυμα που ο Μίχος ζητά λεφτά από το παιδί και η εισαγγελέας είπε πως της έκανε αστείο»

Για το σκεπτικό της απαλλαγής του Μίχου για την κατηγορία του βιασμού ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε πως «ο βιασμός θέλει βία».


«Το παιδί είπε πως ο συγκεκριμένος χρησιμοποίησε βία. Της έδειξε τα όπλα, την απείλησε για την ζωή της, για την ζωή της οικογένειάς της. Και όσον αφορά την μαστροπεία, άκουσον άκουσον, υπάρχει μήνυμα του βασικού κατηγορούμενου που λέει στην ανήλικη "φέρε μου τα μισά χρήματα". Και βγαίνει η εισαγγελέας και λέει "αυτό ήταν ένα αστείο που της είπε"».


«Είναι μια επικίνδυνη πρόταση», τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως όσον αφορά την πρόταση για την μητέρα «η μητέρα έχει ευθύνη σαν μητέρα για το παιδί της, αλλά αυτό δεν συσχετίζεται με την μαστροπεία».


«Είναι δεδομένο ότι υπήρχε παραμέληση ανηλίκου από την μητέρα, αλλά ως εκεί». 

3 σχόλια:

  1. 'εγινε θαύμα.Ήταν καλός 'πιστός"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος ξέρει ποιους σιχαμενους πολιτικούς καλύπτουν
    Ελλάς το μεγαλείο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ λέγαμε δεν αρκούν τα ισόβια …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365