Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Νέες αυξήσεις στα φθηνά φάρμακα

Ενα νέο χαράτσι στα φάρμακα προανήγγειλε  ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος

«Έρχονται λελογισμένες αυξήσεις στα φάρμακα που η τιμή τους σήμερα είναι έως 5 ευρώ» διεμήνυσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ενα νέο χαράτσι στα φάρμακα προανήγγειλε  ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σημειώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως αυτή είναι η μοναδική λύση για να μην «εξαφανιστούν» από την αγορά.


Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ και Kαθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκη υποστήριξε πως «αυτό που συμβαίνει διαχρονικά και είναι ένα κομμάτι του προβλήματος των ελλείψεων, είναι ότι κάποια φάρμακα που είναι παλιά και πολύ φτηνά, δεν έχουν κανένα εμπορικό όφελος για τις εταιρείες».


Οπώς σημείωσε με αυτο τον τρόπο καταλήγουν να είναι ζημιογόνα, «άρα παύουν να τα κυκλοφορούν και έτσι δημιουργείται η έλλειψη».


Και μετά αναγκάζεται ο ΕΟΦ μέσω του ΙΦΕΤ να τα ψάξει, να τα βρει, να τα εισάγει και συνήθως σε πολλαπλάσια τιμή.


Εκεί λοιπόν για αυτά τα πολύ φτηνά φάρμακα είναι ένα κίνητρο για να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά από τις εταιρείες είναι να δοθεί μια λογική αύξηση ώστε να μην είναι ζημιογόνα.


Με αυτό τον τρόπο λοιπόν που υπάρχει τέτοια πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας, μιλάμε για πολύ φτηνά φάρμακα που είναι κάτω από 5 ευρώ η μια θεραπεία, να χορηγηθεί μια αύξηση ώστε να έχουν νόημα να παραμείνουν στην ελληνική αγορά.


«Αυτή τη στιγμή είναι σε διαβούλευση και έχουμε ζητήσει από τις εταιρείες που έχουν τέτοια φάρμακα να ζητήσουν τιμή και να είναι από τις φθηνότερες της Ευρώπης», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365