Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ακόμη πιο βαθιά το χέρι οι ασφαλισμένοι: Σε ποιες εξετάσεις μπαίνει χαράτσι

Ο μοναδικός τρόπος να γλυτώσετε το «χαράτσι»

Κι επίσημα αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη για εξετάσεις από την 1η Απριλίου: Ο μοναδικός τρόπος να γλυτώσετε το «χαράτσι».

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε εκ νέου την Τετάρτη για την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε κάθε παραπεμπτικό.


«Αυτό συμβαίνει γιατί μετά την πανδημία παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση των διαγνωστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές, η οποία συνεχίζεται και τώρα που τελείωσε ο κορονοϊός» δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, «ξεχνόντας» να αναφερθεί στο clawback. «Θέλουμε να επαναφέρουμε τις διαγνωστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές», ισχυρίστηκε, ενώ όπως διευκρίνισε «όποιος πάει για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, η συμμετοχή του θα είναι μηδενική».


Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλιζόμενοι θα επιβαρύνονται αποκλειστικά για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και συγκεκριμένα:


1 ευρώ για κάθε παραπεμπτικό αιματολογικών εξετάσεων και

3 ευρώ για κάθε παραπεμπτικά ακτινολογικών εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365