Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο Μητσοτάκης «τελείωσε» δύο υπουργούς που συναντήθηκαν «κρυφά» με τον Μαρινάκη

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Την παραίτησή τους στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλαν πριν από λίγο ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Γιάννης Μπρατάκος, στον απόηχο των δημοσιευμάτων για συνάντηση τους με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.


Ειδικότερα, το γραφείο τύπου του πρωθπουργού εξεδωσε την εξής ανακοίνωση για τις παραιτήσεις των Παπασταύρου και Μπρατάκου: 


«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».


 Η συμμετοχή σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα, έλεγαν κυβερνητικές πηγές μετά την παραίτηση των δύο υπουργών.


Οι απαντήσειτου Παύλου Μαρινάκη για Παπασταύρου και Μπρατάκο


Οι απαντήσεις που είχε δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το μεσημέρι όταν ρωτήθηκε για τους δύο υπουργούς έχουν ως εξής:


-Κάτι που ακούστηκε χθες στη Βουλή από τον κ. Ανδρουλάκη. Σας είπε πως επειδή οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας άφησαν υπονοούμενα για θλιβερούς συμφερόντων, ποιας διαπλοκής, δύο στελέχη που έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ, δικοί σας υπουργοί, ήταν με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Τι απαντάτε;


Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Νομίζω ότι ήμουνα σαφής χθες στη Βουλή και μάλιστα συνδέεται με τις προηγούμενές μου απαντήσεις. Τι μεσολάβησε από την Κυριακή και την πομπώδη κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τον κ. Ανδρουλάκη και την αποστροφή της Τετάρτης. Ο μαρτυριάρης Νίκος Παππάς, του οποίου δεν ξέρω αν του ξέφυγε, ή αν το είπε επίτηδες για να μην πάρει όλη τη δόξα της πρότασης δυσπιστίας το ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι όλο αυτό ήτανε κάτι το οποίο προετοιμαζόταν. Είπαμε, τρία είναι τα κομμάτια του παζλ. Πρωτοσέλιδο – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Ε, και προφανώς ο κ. Ανδρουλάκης επειδή ήξερε αυτό το οποίο θα ακολουθήσει με τις ανακοινώσεις, με το ότι προφανώς αποκαλύφθηκαν, αυτοί που θέλουν δικαιοσύνη και αλήθεια κάνανε παιχνίδια στο παρασκήνιο, έφερε στη Βουλή ως επιχείρημα ένα δημοσίευμα για μια συνάντηση η οποία ήτανε σε κοινωνικό επίπεδο, δεν είχε καμία σχέση. Και να σας πω και κάτι; Επειδή, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Την είδατε τη στάση της Κυβέρνησης. Μιλήσατε για την Κυριακή, εγώ δεν γνωρίζω και λεπτομέρειες, μιλήσατε για την Κυριακή, όμως. Να το δεχτούμε, λοιπόν, ότι είναι την Κυριακή.


- Του κ. Ανδρουλάκη τα λόγια επικαλέστηκα…


Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ναι, ναι, Να πούμε ότι είναι όπως τα λέει ο κ. Ανδρουλάκης. Να πούμε την πραγματικότητα. Πριν από τη συνάντηση αυτή, την οποία επικαλείστε, θυμάστε τις ανακοινώσεις και της Κυβέρνησης και τις δικές μου και των υπουργών, όλες τις αναρτήσεις, μηδενός εξαιρουμένου νομίζω, στα social media, τις απαντήσεις για το δημοσίευμα αυτό ως προς το ότι εμείς δεν επιτιθέμεθα σε δημοσιογράφους, εμείς απαντάμε με την αλήθεια. Είδατε και τη στάση, την Τρίτη εδώ, στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών, είδατε τι είπαμε. Στο τέλος της ημέρας η μεγαλύτερη απόδειξη είναι οι πράξεις. Αυτά που λέμε, αυτά που λέμε στους πολίτες. Εμείς δείξαμε ποια είναι η στάση μας απέναντι σε οποιοδήποτε δημοσίευμα, σε οποιοδήποτε Μέσο θεωρούμε ότι παραπλανά ή προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Κάποιοι άλλοι έδειξαν με τη στάση τους και την προσυνεννόηση και την προθυμία τους, παραμονή 25ης Μαρτίου, το πόσο, εν πάση περιπτώσει, πρόθυμοι είναι και το σε ποιες περιπτώσεις δεν έκαναν πρόταση δυσπιστίας, να έχεις καταγγείλει τους πάντες και τα πάντα γι’ αυτή την Κυβέρνηση και πόσο γρήγορα το έκαναν σε άλλες περιπτώσεις. Η ουσία είναι νομίζω που μετράει. Και εδώ η ουσία μιλάει και φωνάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365