Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Καταργούνται τα πιστοποιητικά γεννήσεως και οικογενειακής κατάστασης

Καταργούνται τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης

Τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης είναι τα πρώτα που θα καταργηθούν.

Καταργούνται τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, καθώς τα στοιχεία τους είναι αποθηκευμένα στο Μητρώο Πολιτών, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι «οι οργανισμοί του Δημοσίου από δω και πέρα θα πρέπει να προσαρμόσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα έτσι ώστε να αντλούν τα δεδομένα από εκεί».


Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη διάταξη που καταργεί τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά «είναι σε διαβούλευση και την επόμενη εβδομάδα μπαίνει στις επιτροπές της Βουλής», επισήμανε ο υπουργός.


Κάθε μήνα εκδίδονται χιλιάδες πιστοποιητικά δημοτολογίου. Τον περασμένο Δεκέμβριο εκδόθηκαν συνολικά 176.645 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, 41.070 γέννησης, 1.087 ιθαγένειας, 12.203 εγγύτερων, 9.868 ληξιαρχικές πράξεις γάμου, 18.700 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, 1.460 ληξιαρχικές πράξεις συμφώνου συμβίωσης, 11.813 ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, 33.306 αντίγραφα ποινικού μητρώου, 1.984 δηλώσεις απώλειας ταυτότητας, 1.751 ονοματοδοσίες, 997 δηλώσεις βάπτισης, 250 άδειες πολιτικού γάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365