Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Σχολεία: Πλησιάζει η λήξη της χρονιάς - Οι ημερομηνίες ορόσημο για τους μαθητές

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για όλες τις βαθμίδες

Έχουμε φτάσει στα μέσα της φετινής σχολικής χρονιάς και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για να ολοκληρωθούν τα μαθήματα και να ξεκινήσουν οι εξετάσεις. Οι κρίσιμες ημερομηνίες για όλες τις βαθμίδες.

Οι μαθητές αδημονούν για την επόμενη ανάπαυλα από τις σχολικές υποχρεώσεις που ουσιαστικά σηματοτοδοτεί και την τελική ευθεία για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.


Οι διακοπές του Πάσχα που φέτος μάλιστα θα έχουν διάρκεια 16 ημερών θα δώσουν στους μαθητές την ευκαιρία να ξεκουραστούν αλλά και να προετοιμαστούν για τις προαγωγικές, απολυτήριες και Πανελλήνιες εξετάσεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 


Τα σχολεία θα κλείσουν για το Πάσχα την τελευταία Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, ήτοι την Παρασκευή 26 Απριλίου και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 13 Μαΐου, την επομένη δηλαδή της Κυριακής του Θωμά. 


Οι Ευρωεκλογές δίνουν 2 μέρες ανάπαυλα σε όλους τους μαθητές 

Με αφορμή την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα μας την Κυριακή 9 Ιουνίου, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για την απαραίτητη προετοιμασία για την εκλογική διαδικασία την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.


Να σημειωθεί ότι η σχολική ανάπαυλα ισχύει τόσο για τους μαθητές των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών σχολείων.


Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Η σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) ολοκληρώνεται παραδοσιακά στις 15 Ιουνίου. Επειδή φέτος πέφτει Σάββατο, τα μαθήματα ολοκληρώνονται στα σχολεία την Παρασκευή 14 Ιουνίου. 


Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια 

Δεδομένου ότι στα Γυμνάσια οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις διεξαγονται από 1 έως 15 Ιουνίου και βάσει της συνθήκης που δημιουργείται λόγω Ευρωεκλογών δεν αποκλείεται το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε νωρίτερη λήξη των μαθημάτων ήτοι νωρίτερα από τις 30 Μαΐου ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το πρόγραμμα των ενδοσχολικών και απολυτήριων εξετάσεων για τα Λύκεια ενώ για τους μαθητές της Γ Λυκείου πρέπει να συνυπολογιστεί και το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2024. 



Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο για τα Λύκεια πλην των Πανελληνίων 2024 που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 30 Μαϊου με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά και την Παρασκευή 31 Μαϊου ξεκινούν και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ με με Νεοελληνική Γλώσσα και λογοτεχνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365