Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Προβιβασμοί και υποβιβασμοί στην ΕΠΣ Πέλλας

Προβιβασμοί και υποβιβασμοί στην ΕΠΣ Πέλλας

Η ποδοσφαιρική σεζόν 2023-24 οδεύει αισίως προς το τέλος της και το Aridaia 365 θα αναφερθεί και θα βοηθήσει τον φίλαθλο κόσμο της Πέλλας, όσον αφορά τις προκυρήξεις του προβιβασμού και υποβιβασμού σε κάθε Κατηγορία, αναλυτικά.

Στην Α1 ο πρωταθλητής που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Απόλλων Κρ. Βρύσης, ήδη ετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική μαζί με τους πρωταθλητές των όμορων ΕΠΣ (Φλώρινα, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική, δευτεραθλήτρια Μακεδονία), από την επτάδα την άνοδο θα κερδίσουν οι τρείς πρώτες ομάδες.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό τον Εδεσσαικό που είναι η 14η ομάδα, θα τον ακολουθήσει η 13η και η 12η ομάδα της βαθμολογίας, καθώς η προκύρηξη αναφέρει ότι υποβιβάζονται δύο ομάδες και σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από την Γ’ Εθνική (στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου που ως γνωστόν αγωνιζόταν με το ΑΦΜ της Θύελλας Σαρακηνών και ανήκει στην ΕΠΣ Πέλλας), υποβιβάζεται και η 3η από το τέλος της βαθμολογίας της Α1.

Στην Α’ Κατηγορία η προκύρηξη αναφέρει ότι ανέρχονται οι δύο πρώτες της βαθμολογίας στην Α1, ενώ σε περίπτωση ανόδου του πρωταθλητή της Α1 στην Γ’ Εθνική εισιτήριο ανόδου για την Α1 υπάρχει και για τον 3ο της βαθμολογίας.

Εδώ τύχη για εισιτήριο ανόδου μπορεί να έχει και ο 4ος της βαθμολογίας, στην περίπτωση που κάποια ομάδα της Α1 δεν δηλώσει συμμετοχή, για την νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό η προκύρηξη αναφέρει ότι υποβιβάζονται ο 13ος και ο 14ος (Δόξα Μαυροβουνίου) της βαθμολογίας, ενώ ο υποβιβασμός ομάδας από την Γ’ Εθνική, (στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου που ως γνωστόν αγωνιζόταν με το ΑΦΜ της Θύελλας Σαρακηνών και ανήκει στην ΕΠΣ Πέλλας), συμπαρασύρει και τον 12ο της βαθμολογίας στον υποβιβασμό.

Στην Β’ Κατηγορία όπου αυτή την στιγμή στους δύο όμιλους διεξάγονται τα play off, το εισιτήριο της ανόδου κερδίζουν ο πρωτοπόρος του κάθε ομίλου, ενώ οι δευτεραθλητές θα δώσουν αγώνα κατάταξης νοκ άουτ σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα κερδίσει εισιτήριο ανόδου, μόνο στην περίπτωση που ο Απόλλωνας Κρ. Βρύσης κερδίσει την άνοδο του στην Γ’ Εθνική, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην δηλώσει συμμετοχή κάποια ομάδα στην Α’ Κατηγορία, οπότε θα ερωτηθούν αν επιθυμούν να συμμετέχουν οι αμέσως επόμενες ομάδες στην βαθμολογία της Β’ Κατηγορίας.

Υ.Γ Επειδή είναι πιθανό κάποιοι θα σκεφτούν γιατί να υποβιβαστούν 3 ομάδες από την Α1 από την στιγμή που ίσως δεν θα δηλώσει συμμετοχή η Θύελλα Σαρακηνών ή κάποια άλλη ομάδα την νέα ποδοσφαιρική περίοδο να υπογραμμίσουμε ότι η προκύρηξη ισχύει για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν 2023-24, η οποία έχει ισχύ μέχρι τις 30/06/2024, ενώ για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο που θα έχει ισχύ από την 1 Ιουλίου 2024 εως και τις 30 Ιουνίου 2025,  θα ισχύει η προκύρηξη 2024-25.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η ενημέρωση για τις προκηρύξεις κύριε Γιώργο, τόσο για τα ουράνια και τα περί Ζαλόγγου.
    Επίσης σωστοτατη σημείωση για τα της νέας περιόδου 2024-25.
    Εγώ όμως να τονίσω ότι, η 4η θέση της Α και ο χαμένος των δευτεραθλητων της Β θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την μη δήλωση συμμετοχής ( όπως φημίζεται του Αγγελοχωρίου και Εδεσσαϊκού). Απλά μαθηματικά!!
    Το τι θα δηλώσει ο Αλμωπος είναι άλλη περίπτωση ( δεν θα είναι χαμένος κανένας).
    Βόρειος Άνεμος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από Α Ζάλογγο θα χορέψουν μεγαπλατανος και Πρόμαχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365