Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

To προφίλ «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια» και οι ισχυρές διασυνδέσεις του Ηλία Μίχου

To προφίλ «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια» και οι ισχυρές διασυνδέσεις του Ηλία Μίχου
Ο παιδοβιαστής Ηλίας Μίχος έχτιζε για χρόνια το προφίλ του καλού Χριστιανού και οικογενειάρχη, ήταν γνωστός νεοδημοκράτης στον Κολωνό, ενώ απολάμβανε και τις φωτογραφίσεις με πολιτικά πρόσωπα, ιερείς και αστυνομικούς.

Οργή έχει προκαλέσει η εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον Ηλία Μίχο για τα ειδεχθή εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό - με αδιανόητα επιχειρήματα που έρχονται σε σύγκρουση ακόμη και με την απλή λογική.

Η εισαγγελέας Μαρία - Ελένη Νικολού εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το αν ο γνωστός «επιχειρηματίας» ήταν παιδοβιαστής - παρότι όπως καταγγέλλει η ίδια η ανήλικη την είχε βιάσει επανειλημμένα απειλώντας την - αλλά και για το αν ήταν μαστροπός, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων «αστείο» το sms του προς την 12χρονη, με το οποίο της ζητούσε «τα μισά λεφτά».

Η εισαγγελική πρόταση έπεσε σαν «βόμβα» προκαλώντας εύλογα ανησυχία για το μήνυμα που στέλνει στα θύματα αλλά και τους θύτες σεξουαλικής βίας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για συγκάλυψη και μάλιστα σε μια υπόθεση που έχει λάβει απίστευτη δημοσιότητα. «Από πού τους κρατάει», αναρωτιούνται κάποιοι.


Παρότι εγκλήματα τέτοιας φύσης δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με πολιτικές ιδεολογίες, είναι εντυπωσιακό το πώς ο Ηλίας Μίχος είχε χτίσει γύρω του ένα «δίχτυ προστασίας» καλλιεργώντας ευλαβικά για χρόνια το προφίλ του καλού οικογενειάρχη, που ασχολείται με τα κοινά, πηγαίνει στην εκκλησία και ασχολείται με τις «φιλανθρωπίες».

Ο Ηλίας Μίχος ήταν γνωστός νεοδημοκράτης στα Σεπόλια, αλλά και μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον Κολωνό

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτούσε συχνά φωτογραφίες με πολιτικά πρόσωπα κυρίως από τη ΝΔ, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα βίντεο από εκδηλώσεις «μεγάλων» ονομάτων όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο Γιώργος Πατούλης και ο Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα επί διακυβέρνησης Σαμαρά, όπως αποκαλύφθηκε, προμήθευε είδη καθαριότητας στο υπουργείο Υγείας, ενώ είχε συναλλαγές και με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου.

Την ίδια ώρα, ο Ηλίας Μίχος είχε στενές σχέσεις και με την Εκκλησία, ενώ επί τρία χρόνια ήταν και Επίτροπος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού στο λόφο Σκουζέ. Φωτογραφιζόταν συχνά με ιερείς, διαφήμιζε την παρουσία του σε ναούς και τις διασυνδέσεις του με ιερείς, ενώ παρουσιαζόταν και σαν «ασπίδα» για τα κακοποιημένα παιδιά. 

Από τις επαφές που διατηρούσε ο Ηλίας Μίχος δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια και μέλη της ΕΛΑΣ. Φωτογραφιζόταν συχνά με αστυνομικούς του ΑΤ Κολωνού - είτε έξω από το μαγαζί του είτε μέσα στο τμήμα.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ανήκε και σε ομάδα που ονομαζόταν «Κολωνός - Ομάδα ταχύτητας»,  ένα group «αλληλοβοήθειας» των επιχειρηματιών της γειτονίας, όπου ο ένας ενημέρωνε τον άλλο για τη διενέργεια ελέγχων από την ΕΛΑΣ, τη Δημοτική Αστυνομία και την Επιθεώρηση Εργασίας.

1 σχόλιο:

  1. Το ίδιο κάνουν όλοι οι πολιτευτές. Δεν πατάν σε εκκλησία Κυριακή και μόνοι χωρίς κάμερες, παρά μόνο στις πανηγύρεις των ναών όπου συνήθως γεμίζει η εκκλησία. Και πάντα οι ιερείς ενώ το γνωρίζουν, τους φέρονται σαν κάτι ξεχωριστό για να έχουν πρόσβαση σε ρουσφετάκια. Ως ανθρωπαρέσκεια περιγράφεται αυτό από τους πατέρες. Και όλοι αυτοί(εξουσία, δικαστές, αστυνομικοί κ.λ.π.) δημιουργούν ένα κύκλο που λειτουργεί κάπως σαν τη μασονία. Μακριά από αυτές τις λέρες. Σκωλήκων βρώμα και δυσωδία. Εκκλησία σήμερα είναι μόνο ο τριαδικός Θεός, οι άγιοι και οι αγωνιζόμενοι συνειδητά αμαρτωλοί χριστιανοί. Χ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365