Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Νέες ταυτότητες: Προσοχή στην έκδοση του παράβολου 0,50 ευρώ

Πολλά τα λάθη που εντοπίζονται και σε έγγραφα δημοτολογίων

Προβλήματα στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων, παρατηρούνται σε πολλά αστυνομικά τμήματα, σύμφωνα με πολίτες που διαμαρτύρονται για διαφορετικές διαδικασίες, από αυτές που έχουν ανακοινωθεί και γνωρίζουν.


Όπως αναφέρουν στο Dnews, πολίτες που πήγαν σε αστυνομικά τμήματα, με κλεισμένα ραντεβού, για την έκδοση νέας ταυτότητας, διαπίστωσαν, ότι ενώ γνώριζαν ότι για το παράβολο του 0,50 ευρώ, απλά θα πλήρωναν στο τμήμα το ποσό, οι αστυνομικοί πολλών τμημάτων, πληροφορούν το κοινό, ότι «δεν υπάρχει ταμείο» και θα πρέπει να βγάλουν το συγκεκριμένο παράβολο ηλεκτρονικά, ώστε το σύστημα να το «δει» και να το καταχωρήσει.


Αποτέλεσμα, δεκάδες πολίτες, να μην μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία έκδοσης της ταυτότητάς τους. Κάποιοι προσπαθούν εκείνη τη στιγμή, μέσω της εφαρμογής eParavolo, να καταθέσουν το σχετικό παράβολο, ενώ κάποιοι χάνουν το ραντεβού τους και αναγκάζονται να αποχωρήσουν και να επανέλθουν με νέο ραντεβού.


Πολλοί ηλικιωμένοι επίσης, έχουν μαζί τους το μισό ευρώ, αλλά όταν τους λένε ότι δεν γίνεται να πληρώσουν το παράβολο, αλλά πρέπει αν το βγάλουν ηλεκτρονικά, τότε αποχωρούν και κλείνουν νέο ραντεβού.


Πολλά προβλήματα παρουσιάζονται και με τα στοιχεία από τα Δημοτολόγια, που δεν «συμφωνούν», με αυτά της πλατφόρμας της έκδοσης νέας ταυτότητας. Έτσι πρέπει οι πολίτες, να επικοινωνούν, με τα δημοτολόγια, για να διορθώσουν πολλά λάθη που έχουν γίνει.


Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι πριν πάτε στο ραντεβού που έχετε, για την έκδοση της νέας σας ταυτότητας, να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τμήμα, για να εξακριβώσετε αν μπορείτε να πληρώσετε το παράβολο του μισού ευρώ, ή να πρέπει να το βγάλετε ηλεκτρονικά. Η έκδοση πάντως του παραβόλου ηλεκτρονικά, θα σας σώσει από οποιαδήποτε αργοπορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365