Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Νέα «βόμβα» για τα Τέμπη: Γιατί «σίγησε» για 11 λεπτά πριν το δυστύχημα ο ασύρματος;

Το τρένο την ίδια ώρα σταμάτησε στη μέση του πουθενά, νέες μηνύσεις επιβατών

Νέα τροπή παίρνει η έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη μετά τις μηνύσεις επιβατών, αλλά και του δικηγόρου της οικογένειας του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, Γιώργου Κουτσούμπα, που καταγγέλλουν ότι μετά τη Λάρισα, το τρένο σταμάτησε για μερικά λεπτά στη μέση του πουθενά. Η ώρα που σταμάτησε το τρένο, συμπίπτει, σύμφωνα με τις μηνύσεις, με ενδεκάλεπτη «σιγή», του ασυρμάτου.


Η νέα «βόμβα», αναμένεται να φέρει ανατροπή στην υπόθεση, αφού όπως όλα δείχνουν θα κληθεί πραγματογνώμονας, να διαπιστώσει αν έγινε διαγραφή ή αλλοίωση των ηχητικών του δυστυχήματος.


Σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος της οικογένειας Κουτσούμπα, κ. Βασίλης Ζησιμάτος,  έκανε μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, στην οποία ζητά να ερευνηθεί αν έχουν κοπεί ή διαγραφεί συνομιλίες, αφού για έντεκα λεπτά υπάρχει «μαύρο» στο καταγραφικό. Και αυτό την ίδια στιγμή που οι μάρτυρες λένε ότι το τρένο σταμάτησε έξω από τη Λάρισα.


Μιλήσαμε με τον κ. Βασίλη Ζησιμάτο, ο οποίος αναφέρει: «Έχουν κατατεθεί ήδη τρεις μηνύσεις, οι δύο από αυτές στο ιστορικό τους αναφέρουν ότι ο μηχανοδηγός μετά τη Λάρισα, σταμάτησε την αμαξοστοιχία στη μέση του πουθενά και μάλιστα οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν. Κάποιοι από αυτούς προσδιορίζουν ότι το τρένο σταμάτησε για δέκα λεπτά. Οι περισσότεροι λένε για λίγα λεπτά. Περίπου 3 λεπτά. Και συνέχισε την πορεία του προς το θάνατο το τρένο.


Εκείνο λοιπόν το χρονικό σημείο που λένε οι επιβάτες, αν ανατρέξουμε στο ραδιοτηλέφωνο, δεν υπάρχει συνομιλία για 11 ολόκληρα λεπτά. Πρέπει να διερευνηθεί αν έχουν κοπεί από εκεί συνομιλίες».


Όπως λέει ο κ. Ζησιμάτος, « είναι αδύνατον να μην υπάρχει καταγραφή συνομιλιών για 11 λεπτά. Δεν δικαιολογείται. Υπάρχει ανοικτό κανάλι στον ασύρματο και οι μηχανοδηγοί, συνεννοούνται σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο. Ακούγονται όλες οι συνομιλίες, είναι αδύνατο να έχει κοπεί η επικοινωνία και να επανέρχεται μετά το δυστύχημα.


Στη μήνυσή μας αναφέρουμε τις δύο μηνύσεις επιβατών, που καταγγέλλουν ότι σταμάτησε η αμαξοστοιχία μετά τη Λάρισα στη μέση του πουθενά. Περιγράφουμε τις συνομιλίες στο ραδιοτηλέφωνο, με χρονική σειρά, όπως αναφέρει η απομαγνητοφώνηση και παρουσιάζουμε το ενδεκάλεπτο που είναι κενό. Η μήνυσή μας είναι κατά παντός υπευθύνου και ζητούμε το διορισμό πραγματογνώμονα, να εξετάσει το καταγραφικό του ΟΣΕ, ώστε να βρεθεί αν υπάρχει αλλοίωση ή διαγραφή συνομιλιών.


Για μας είναι ξεκάθαρο και δεν δικαιολογείται σιγή 11 λεπτών, στις συνομιλίες και αμέσως μετά να επανέρχονται οι συνομιλίες, όταν έχει ήδη γίνει το δυστύχημα. Στις 11:18, έχουμε την πρώτη καταγραφή, που κάποιος λέει στο σταθμάρχη Λάρισας «δεν έχω ρεύμα». Και τότε αρχίζουν να ψάχνονται, γιατί έχει γίνει το δυστύχημα», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365