Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Τα 2+1 ανοιχτά voucher για φθηνές διακοπές

Τα 2+1 ανοιχτά voucher για φθηνές διακοπές

Τα δύο ανοιχτά voucher διακοπών που είναι ανοιχτά και αυτό που έρχεται προσεχώς και δίνει κουπόνι έως 400 ευρώ.

Με τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ και της αγροτικής εστίας να τρέχουν, πολίτες «τρέχουν» να προλάβουν την προθεσμία για τον τουρισμό για όλους, η οποία κλείνει σήμερα. 


Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι τα voucher για τον κοινωνικό τουρισμό μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024.


Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων.


Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.


Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.


Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%.


Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.


Προγράμματα ΟΠΕΚΑ 2023

Για το έτος 2023, υλοποιούνται τα εξής προγράμματα:


1. Κοινωνικός τουρισμός. Αφορά σε διακοπές έξι ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2023 έως τις 30 Μαΐου 2024. Ειδικότερα για τη Βόρεια Εύβοια ισχύουν τα εξής: Οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ‘Αννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας δικαιούνται μέχρι έντεκα (11) ημέρες – δέκα (10) διανυκτερεύσεις.


2. Ιαματικός τουρισμός. Αφορά σε διακοπές έξι ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από τις 10 Ιουλίου 2023 έως τις 30 Μαΐου 2024.


Οι δικαιούχοι του κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, οι οποίοι θα επιλέξουν να προβούν σε χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, θα μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι και 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις).


Πέραν των 10 διανυκτερεύσεων, οι δικαιούχοι του ιαματικού τουρισμού θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 10 απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων, οι οποίες λειτουργούν νομίμως στους προαναφερθέντες δήμους της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας.


3. Εκδρομικός τουρισμός. Αφορά σε εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12.500 δικαιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 10 Ιουλίου 2023 έως τις 30 Μαΐου 2024.


Το τετραήμερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει, εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ. Διαμονή σε δωμάτια δύο αστέρων και άνω για ξενοδοχεία τριών και άνω κλινών για ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι εκδρομείς θα διακινούνται αποκλειστικά και μόνο εντός των ορίων της Ελλάδας.


Λήγει η προθεσμία για τον τουρισμό για όλους

Λήγει σήμερα 8 Απριλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», με επιχορήγηση που φθάνει έως τα 400 ευρώ.


Το ποσό της ενίσχυσης πιστώνεται σε άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, ισχύος έως 31/12/2024, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους για τη διαμονή σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν εφάπαξ ή τμηματικά.


Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης , και Φορέα Υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.


Το φετινό πρόγραμμα έχει καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια:


αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023,

αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους,

θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,

διπλασιασμό της επιχορήγησης για συμπολίτες μας ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365