Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Εταιρίες δίνουν μπόνους 75.000 δολάρια σε όποιον υπάλληλο κάνει παιδί

Εταιρίες δίνουν μπόνους 75.000 δολάρια σε όποιον υπάλληλο κάνει παιδί

Καριέρα αλλά και μωρό υποστηρίζουν οι επιχειρήσεις στην Κίνα και γι'αυτό προσφέρουν μπόνους σε εργαζόμενους προκειμένου να αποκτήσουν παιδί.

Δράση κατά της υπογεννητικότητας αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις στην Νότια Κορέα, καθώς προσφέρουν μπόνους 75.000 δολαρίων σε γυναίκες αλλά και άντρες εργαζόμενους προκειμένου να τεκνοποιήσουν.


Το ποσό αυτό κατανέμεται ανά παιδί, και έτσι όσοι αποφασίσουν να κάνουν περισσότερα από ένα παιδί τότε θα επωφεληθούν με έξτρα 75.000 δολάρια στην τσέπη τους.


Σύμφωνα με το Bussiness Insider, πρόσφατα η κατασκευαστική εταιρία Booyoung Group, ανακοίνωσε ότι δίνει μπόνους 75.000 δολαρίων ανά παιδί σε υπαλλήλους που αποφασίζουν να γίνουν γονείς.


Στην ίδια λογική και η Ssangbangwool,  μια εταιρεία εσωρούχων, η οποία θα παρέχει στους εργαζόμενους 22.400 δολάρια για το πρώτο παιδί, 22.400 δολάρια για το δεύτερο παιδί και 30.000 δολάρια για το τρίτο παιδί τους.


Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει σοβαρή δημοσιονομική πρόκληση καθώς η κυβέρνηση αναγκάζεται να υποστηρίξει τον ταχέως γηράσκοντα πληθυσμό της.


Ακόμη ένα ενδεικτικό στοιχείο του προβλήματος αποτελεί το γεγονός ότι ο μέσος αριθμός των παιδιών που αποκτά μία γυναίκα στην Νότια Κορέα μειώθηκε από 0.87 το 2022 σε 0.72 το 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365