Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Αυτά τα λεφτά παίρνουν τα κόμματα για τις ευρωεκλογές

Τα χρήματα που θα λάβουν τα κόμματα

Ανακοινώθηκε η κρατική χρηματοδότηση που θα δοθεί στα κόμματα που συμμετέχουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο για τις ευρωεκλογές 2024.


Τα χρήματα που θα λάβουν τα κόμματα έχουν ως εξής:


-Η ΝΔ λαμβάνει 1.300.000 ευρώ.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 800.000 ευρώ.

-Το ΠΑΣΟΚ 319.000 ευρώ.

-Το ΚΚΕ 218.000 ευρώ.

-Η Ελληνική Λύση 162.000 ευρώ.

-Η Νίκη 20.500 ευρώ.

-Η Πλεύση Ελευθερίας 17.500 ευρώ.


Τα κόμματα που δεν συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση, όπως δεν λαμβάνει και η Νέα Αριστερά, παρότι έχει συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού δεν είχε κατεβεί στις ευρωεκλογές, αλλά προέρχεται από διάσπαση κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ). Επίσης έχει διακοπεί η χρηματοδότηση των "Σπαρτιατών" έως ότου αποφανθεί για τη νομιμότητα του κόμματος η δικαιοσύνη. Κόμματα που δεν είναι στη Βουλή αλλά θα εκλέξουν ευρωβουλευτή θα λαμβάνουν στο μέλλον χρηματοδότηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365