Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να μην πληρώσει διατροφή

Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να μην πληρώσει διατροφή

Ένας άνδρας στο Κεντάκι ομολόγησε στο δικαστήριο ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό του, για α αποφύγει να πληρώσει διατροφή για τα παιδιά του, η οποία ξεπερνά τα 100.000 δολάρια.

Ο 39χρονος δήλωσε ένοχος στις 29 Μαρτίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο. Εκεί ομολόγησε ότι έκανε απάτη μέσω πρόσβασης στο σύστημα μητρώου θανάτου της Χαβάης. Εμφανίστηκε, ως γιατρός από άλλη πολιτεία προκειμένου να φτιάξει ένα ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου για τον εαυτό του και να αποφύγει να πληρώσει διατροφή.


Σύμφωνα με τα έγγραφα, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο Kipf, συμπλήρωσε ένα πιστοποιητικό θανάτου στη Χαβάη στις αρχές του 2023. «Υπέγραψε ψηφιακά ως φυσίατρος. Έδωσε όνομα, τίτλο και αριθμό άδειας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο άνδρας να καταγραφεί ως νεκρός σε αρκετές κυβερνητικές βάσεις δεδομένων» είπε η κυβέρνηση.


Στη συνέχεια ο κατηγοούμενος εισχώρησε και σε άλλες βάσεις δεδομένων, σε άλλες πολιτείες χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα στοιχεία από άλλους ανθρώπους για να δημιουργήσει επιχειρήσεις, να εισβάλλει σε κυβερνητικά και επιχειρηματικά δίκτυα ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να πουλήσει την πρόσβαση, που είχε στα δίκτυα αυτά και σε εν δυνάμει πελάτες online.


«Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτησε τον θάνατό του εν μέρει, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τις υποχρεώσεις για τη διατροφή των παιδιών του στην πρώην σύζυγό του» είπε η πλευρά της κυβέρνησης.


Αλλα το σχέδιο τελικά κατέληξε σε φιάσκο και τώρα ο Kipf χρωστάει σχεδόν 116.000 δολάρια στην πρώην σύζυγό του και άλλα 200.000 δολάρια σε επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες, που χάκαρε.


Επιπλέον, είναι αντιμέτωπος με ποινή μέχρι 7 χρόνια φυλακή και πάνω από 500.000 σε πρόστιμα. Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Απριλίου.


 Με πληροφορίες του Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365