Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κίνδυνος για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λίγο πριν το Πάσχα

Κίνδυνος για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λίγο πριν το Πάσχα

Οι ειδήσεις από τη Μέση Ανατολή έχουν αρνητικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ενδεχόμενες νέες αυξήσεις στα καύσιμα λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, θα ήταν μεγάλο βάρος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κινούνται σταθεροποιητικά στο άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά εκτιμούν πως η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δεν θα συνεχιστεί και δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της κρίσης. Η τιμή του Μπρέντ κινείται στη ζώνη των 90 δολαρίων το βαρέλι και του αργού αμερικανικού πετρελαίου στην περιοχή των 85,2 δολαρίων ανά βαρέλι.


Το μόνο βέβαιο είναι πως μια ενδεχόμενη συνέχιση της σύρραξης θα μπορούσε να οδηγήσει στα 100 δολάρια το βαρέλι το Μπρέντ, επηρεάζοντας καθοριστικά την τιμή της βενζίνης.


Νέες αυξήσεις στα καύσιμα λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα

Ενδεχόμενες νέες αυξήσεις στα καύσιμα λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, θα ήταν μεγάλο βάρος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ήδη οι μέσες τιμές καυσίμων στην περιφέρεια έχουν πατήσει για τα καλά τα 2 ευρώ το λίτρο. Χαρακτηριστικό είναι πως η τιμή της αμόλυβδης στις Κυκλάδες έχει πετάξει στα 2,190 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα 2,125 ευρώ, ενώ πάνω από τα 2 ευρώ σε Λευκάδα, Ευρυτανία, Λέσβο και Κεφαλονιά.


Αυτή τη στιγμή η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,962 ευρώ το λίτρο και του diesel κίνησης στα 1,715 ευρώ το λίτρο, σημειώνοντας περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν ότι οι ανοδικές κινήσεις θα είναι πιο δυναμικές τις επόμενες ημέρες λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που τροφοδοτούν οι τελευταίες εξελίξεις.


Σε ότι αφορά στις ήδη αγορασμένες ποσότητες καυσίμων σε χαμηλότερες τιμές, σε ορισμένες περιπτώσεις οι ανατιμήσεις περνούν πιο γρήγορα στις αντλίες, με την επιβάρυνση στο αργό πετρέλαιο να μετακυλίεται ταχύτερα στο διυλισμένο προϊόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365