Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Το ποσό οφειλής που κόβει ασφαλισμένους από δωρεάν φάρμακα και εξετάσεις

Το ποσό οφειλής που κόβει ασφαλισμένους από δωρεάν φάρμακα και εξετάσεις

Όσοι χρωστούν πάνω από 100 ευρώ δεν θα έχουν δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα. Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής στο ΣΚΑΪ είπε ότι θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή η αλλαγή αυτή όσον αφορά την ασφαλιστική ικανότητα των πολιτών.


«Όσοι από την άλλη, χρωστούν πάνω από 100 ευρώ πρέπει να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και αμέσως θα αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα» επεσήμανε η υπουργός.


Όσον αφορά το δώρο Πάσχα, η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού το δώρο Πάσχα αυξάνεται στα 415 ευρώ το οποίο είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί. Παράλληλα, αυξάνονται και τα επιδόματα υπογράμμισε.


Αναφερόμενη στις ημερομηνίες καταβολής συντάξεων και δώρων τον Απρίλιο, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι την Πέμπτη 25 Απριλίου πληρώνονται οι συντάξεις κύριες και επικουρικές στον ιδιωτικό τομέα και τη Δευτέρα 29 Απριλίου οι συντάξεις του δημοσίου τομέα.


Εστιάζοντας στο δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι αυτό καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απρίλη.


Η ασφαλιστική ικανότητα είναι το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πάροχοι υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ κτλ).


Κάθε ασφαλισμένος μπορεί να παρακολουθεί στο σύστημα ΑΤΛΑΣ με τους κωδικούς TAXISnet την ασφαλιστική του ικανότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365