Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Επίθεση Φλώρου σε Γραμμένο: Το χρονικό ενός πρωτοφανούς περιστατικού

Το χρονικό ενός πρωτοφανούς περιστατικού

Εποχές που παραπέμπουν στις σκοτεινές εποχές της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, θυμίζουν τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή με την επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου στον Βασίλη Γραμμένο, αν και ούτε εκείνη την περίοδο δεν είχε σημειωθεί περιστατικό βιαοπραγίας μεταξύ βουλευτών.

Είναι η πρώτη φορά που βουλευτής χειροδικεί εναντίον άλλου βουλευτή και μάλιστα με τέτοια αγριότητα, όπως περιγράφουν αυτόπτεις μάρτυρες του περιστατικού. Όλα ξεκίνησαν, μέσα στην Ολομέλεια, την ώρα που συζητείτο η άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, μετά την μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση ο πατέρας Φλώρου, Ευστάθιος.


Ο Κωνσταντίνος Φλώρος ζήτησε το λόγο, ωστόσο ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γιώργος Γεωργαντάς επισήμανε πως μπορούν να μιλήσουν μόνο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Λύση ξεκίνησε την τοποθέτησή του, υποστηρίζοντας πως και ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει ζητήσει την άρση ασυλίας του καθώς θεωρεί τη μήνυση αβάσιμη.


«Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει η δικαιοσύνη», φέρεται να είπε εκτός μικροφώνου ο ανεξάρτητος βουλευτής και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, σε εκείνο το σημείο ο Βασίλης Γραμμένος του επιτέθηκε φραστικά, με χυδαίες εκφράσεις, ισχυρισμό που διαψεύδει η Ελληνική Λύση. Τα όσα σημειώθηκαν από εκεί και πέρα δεν έχουν προηγούμενο και θυμίζουν καταστάσεις ζούγκλας.


Η στιγμή της επίθεσης

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος φεύγει από τα έδρανα με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης τον οποίο αφού πιάνει κεφαλοκλείδωμα τον γρονθοκοπεί αγρίως, όπως λένε βουλευτές που ήταν μπροστά στο περιστατικό και τον σωριάζει στο έδαφος.


Βουλευτές βγαίνουν έντρομοι από την αίθουσα του κοινοβουλίου για να δουν τι συμβαίνει και σοκάρονται αντικρύζοντας στο πάτωμα τον Βασίλη Γραμμένο. «Είδα έναν βουλευτή πεσμένο στο πάτωμα και κάποιοι να προσπαθούν να τον σηκώσουν. Στη μύτη του το σημάδι του χτυπήματος μπορώ να πω ότι είχε παραμορφωθεί, είχε αλλάξει χρώμα η μύτη του», δήλωσε ο Βασίλης Μπουκώρος της ΝΔ.


Βουλευτές βοήθησαν τον κ. Γραμμένο να σταθεί στα πόδια του και τον μεταφέρουν στο ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες. Από εκεί θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για εξετάσεις, ενώ την ίδια ώρα άντρας της ασφάλειας και ένας συνεργάτης κόμματος καταφέρνουν να απομακρύνουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο.


Τα αντανακλαστικά Τασούλα

Ενδεικτικό του πόσο πρωτοφανές ήταν αυτό το περιστατικό, είναι το γεγονός ότι δεν υπήρχε σαφής πρόβλεψη στον κανονισμό της Βουλής για τέτοιο επεισόδιο. Όπως μαθαίνουμε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, διέταξε κατευθείαν τη φρουρά να μην αφήσει τον βουλευτή να απομακρυνθεί από τη Βουλή.


Εν συνεχεία, αφού μελέτησε τη σχετική νομοθεσία με συνεργάτες τους, με βάση το άρθρο 157 του νέου ποινικού κώδικα που αφορά επίθεση σε βουλευτή την ώρα καθήκοντος, διέταξε την κράτησή του στη Βουλή και την παραπομπή του στη ΓΑΔΑ με τη διαδικασία του αυτοφώρου για κακούργημα.


Τα απόνερα

Με βάση αυτό το άρθρο ο πρώην Σπαρτιάτης βουλευτής κινδυνεύει με βαριές καμπάνες αφού προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως και 10 έτη. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει πως «όποιος με βία η απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση παράλειψη η ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους, άρα και της Βουλής, κατά την άσκηση καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη».


Από την άλλη, η επίθεση ήταν τόσο σφοδρή που ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης διεγνώσθη με κάταγμα στη μύτη και διάστρεμμα στη γνάθο μεταξύ άλλων, ενώ θα βάλει νάρθηκα στο χέρι καθώς υπέστη και ρήξη στον καρπό, ενώ του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια δέκα ημερών.


Μια βεντέτα που κρατάει από τα παλιά

Πάντως η οικογένεια Φλώρου με την Ελληνική Λύση είναι στα μαχαίρια το τελευταίο διάστημα. Γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στον συγκεκριμένο χώρο, λένε πως ο Ευστάθιος Φλώρος που υπήρξε μέλος της Λύσης, όπως και ο γιός του, είχε διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος χωρίς επιτυχία.


Ο ίδιος στην μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει, κατηγορεί τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης πως «κρύβεται» πίσω από εικονικό λογαριασμό στο «Χ», στον οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να είχε αναρτηθεί υβριστικό περιεχόμενο κατά του κ. Φλώρου, ο οποίος κι επιμένει πως διαχειριστής του λογαριασμού είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.


Σε κόντρα εδώ και καιρό, φέρεται να είναι και οι δύο πρωταγωνιστές του περιστατικού, καθώς η δικηγόρος του Κωνσταντίνου Φλώρου Βάζω Πανταζή, η οποία έχει εκπροσωπήσεις και τον Ηλία Κασιδιάρη, δήλωσε πως αυτό το επεισόδιο δΔεν είναι το ένα και μοναδικό περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ τους».


1 σχόλιο:

  1. Εάν τού έβρισε τη μητέρα και τήν οικογένειά του, πολύ καλά τον έκανε. Ήταν και λίγο το ξύλο. Θα τον ψηφήσω όπου και αν κατέβει.
    Ο Βελοπουλος όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι ένας μεγάλος μα μεγάλος ψεύτης. Και είναι πολύ λυπηρό πού υπάρχουν άνθρωποι και τον πιστεύουν ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365