Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΑΣΕΠ - Προσλήψεις νοσοκομεία: Χαμηλές πτήσεις για τους διοικητές

Χαμηλές πτήσεις για τους διοικητές

Ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου ο γραπτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 173 θέσεων διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία.

Χαμηλές πτήσεις καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ για τους διοικητές των νοσοκομείων.


Η μέγιστη επίδοση βαθμολογίας είναι 635,77 μονάδες και η ελάχιστη επίδοση 85,33 μονάδες.


Οι περισσότεροι υποψήφιοι κατάφεραν επιδόσεις μεταξύ 300 και 450 μονάδων ενώ ενστάσεις κατά της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης δεν επιτρέπονται.


 

Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, η ήδη συσταθείσα Επιτροπή Επιλογής Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) θα διενεργήσει:


Έλεγχο της συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων των υποψηφίων που κατέλαβαν τις δεκαπέντε (15) πρώτες θέσεις στον πίνακα κατάταξης με βάση τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης ανά προκηρυσσόμενη θέση της Πρόσκλησης Γ4β/Γ.Π.οικ.69377/29.12.2023. Σε περίπτωση μη συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων για έναν ή περισσότερους εκ των ανωτέρω υποψηφίων, ελέγχονται τα δικαιολογητικά αντίστοιχου αριθμού υποψηφίων κατά σειρά κατάταξης, εφόσον υπάρχουν.


Μοριοδότηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας για τους ανωτέρω δεκαπέντε (15) υποψήφιους και, κατόπιν προσθήκης της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, κατάρτιση των προσωρινών πινάκων ανά προκηρυσσόμενη θέση.


Εξέταση τυχόν ενστάσεων και έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση.


Κλήση σε συνέντευξη των επτά (7) υποψηφίων με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία προκειμένου να καταρτισθεί πίνακας με τους τρεις (3) επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση υποψήφιους, που θα αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας.


Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των Διοικητών των ΥΠΕ, θα συγκροτηθούν οι Επιτροπές Επιλογής Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, στις οποίες οι ως άνω τοποθετηθέντες Διοικητές των ΥΠΕ θα είναι μέλη, και θα διεξαχθεί, κατ’ ανάλογο τρόπο η διαδικασία που περιγράφηκε ανωτέρω, προκειμένου να καταρτιστούν, τελικά, οι πίνακες με τους τρεις (3) επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση της Πρόσκλησης Γ4β/Γ.Π.οικ.2097/12.01.2024 υποψήφιους, που θα αποσταλούν στον Υπουργό Υγείας.


Προς διευκόλυνση των υποψηφίων: Εγχειρίδιο εύρεσης βαθμολογίας με αναλυτικές οδηγίες χρήσης.


Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία αναζήτησης βαθμολογιών, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης Δεδομένων του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.asep.gr/helpdesk > Δημιουργία Ερωτήματος > Τεχνικές ερωτήσεις.


Πρόεδρος ΑΣΕΠ: «Δύσκολη διαδικασία, αλλά θα φτάσουμε ως το τέρμα»

Σε ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ζήτησε υπομονή από τους υποψηφίους καθώς «ο έλεγχος των δικαιολογητικών είναι χρονοβόρος και η μοριοδότηση δύσκολο εγχείρημα αλλά πρέπει να φτάσουμε στο τέρμα», όπως είπε.


Εξήγησε τη διαδικασία, λέγοντας πως κατά τη δεύτερη φάση θα ελεγχθεί εάν οι 15 πρώτοι στη βαθμολογία της γραπτής δοκιμασίας σε κάθε θέση (δεν υπάρχει βάση) έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος δεν τα κατέχει, θα ελέγχονται τα δικαιολογητικά του 16ου μέχρι κ.ο.κ. ώστε να σχηματισθεί η 15άδα των επικρατέστερων ανά θέση.


Έπειτα, τα 15 αυτά άτομα θα μοριοδοτηθούν με βάση τα τυπικά τους προσόντα (σπουδές και εμπειρία).


Τέλος, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ τόνισε πως μετά από την παραπάνω διαδικασία, θα συσταθούν τριμελείς επιτροπές για την επιλογή Διοικητών και Αναπληρωτών Νοσοκομείων, όπου θα μετέχουν οι νέοι ΥΠΕάρχες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365