Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Με 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, πτώση για ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη
Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Pulse στο διάστημα από 1 με 3 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.


Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse προηγείται με ποσοστό 28,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πάνω του και είναι καθαρά δεύτερος με ποσοστό 13%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 11%, η Ελληνική Λύση με 8,5% και το ΚΚΕ με 7,5%. Στο 3% είναι η ΝΙΚΗ και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ στο 2,5% οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά.


Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης 12%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με 5%.


Αναφορικά με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών το 51% το βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 35% θετικά ή μάλλον θετικά.


Για την πρόταση της Αντιπολίτευσης για προανακριτική για τα Τέμπη το 61% το βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κρίνει το 28%


Στο ερώτημα για το τι προβληματίζει τους πολίτες η ακρίβεια και η οικονομία είναι πρώτη με συντριπτικό ποσοστό 44%. Ακολουθεί η εγκληματικότητα με 7% και η Υγεία με τη Δικαιοσύνη με 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365