Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Έπεσε στο δικαστήριο ο νόμος Αυγενάκη - Άνοιξε ο δρόμος για την συμμετοχή των 70άρηδων στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών

Έπεσε στο δικαστήριο ο νόμος Αυγενάκη

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έγινε δεκτή η αίτηση δύο προσώπων που προσέφυγαν κατά της σκακιστικής ομοσπονδίας σε υπόθεση που αφορούσε τον αποκλεισμό τους λόγω ηλικίας στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης και συγκεκριμένα στο σκέλος που αφορούσε τον ηλικιακό περιορισμό-αποκλεισμό.


Ο νόμος προβλέπει ότι ουδείς που έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του, δεν έχει το δικαίωμα να εκλεγεί σε διοικητικό συμβούλιο οποιασδήποτε αθλητικής ομοσπονδίας.


Το δικαστήριο όμως αναφέρει ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην προσφορά ανεξαρτήτου ηλικίας, κρίνοντας την διάταξη ως αντισυνταγματική, σε αυτό το κομμάτι.

Επίσης απορρίφθηκε και το αίτημα σχετικά με τον αριθμό που έχει δικαίωνα να θητεύσει ένας παράγοντας.


Η διάταξη του νόμου αναφέρει τα παρακάτω:

Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας ο οποίος έχει συμπληρώσει 3 πλήρεις η μερικές θητείες.

Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί αντιπρόεδρος, γραμματέας, ταμίας διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας 2 συνεχόμενες φορές για πλήρη η μερική θητεία.

Μετά την συμπλήρωση του 70ού έτους ουδείς έχει το δικαίωμα να εκλεγεί σε καμμιά θέση σε διοικητικό συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας, έχει όμως το δικαίωμα να αναλάβει άλλες αρμοδιότητες σε μην αιρετές θέσεις στις οποίες τοποθετείται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εκάστοτε αθλητικής ομοσπονδίας.

2 σχόλια:

  1. Ε βέβαια !! Οι 70νταρηδες είναι έμπειροι, ξέρουν πολύ περισσότερο τα πράματα από τους νέους.
    Και βεβαίως βεβαίως από πίσω οι 65νταρηδες και 60νταρηδες που είναι σοφοί.
    Δεν είναι ικανοί ηλικίες 35 και 40 γιατί απλά δεν το έχουν.
    Τόπο στα περήφανα γηρατειά και όταν τελειώσει η θητεία τους, Ε ας μείνουν 25-26 ομάδες στην ΕΠΣ Πέλλας κλπ.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σε δέκα χρόνια θα έχουν δικαίωμα να ψηφίζονται μόνο 80+

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365