Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η ελληνική πόλη με το παγωτό «θρύλο»: Επί 78 χρόνια... ξεπουλάει (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Μια παγωτομηχανή στη Βέροια δουλεύει αδιάλειπτα από το 1946: Το μυστικό στη συνταγή που του δίνει τη μαστιχωτή υφή.

Η Βέροια - γνωστή και ως πόλη του ραβανί - είναι διάσημη για ακόμη μια νοστιμιά της, το παγωτό!


Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, παρουσιάζεται η παγωτομηχανή της Βέροια που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1946, προσφέροντας ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις σε μικρούς και μεγάλους.


Πλέον την επιχείρηση έχουν αναλάβει τα παιδιά της τρίτης γενιάς που επιμένουν να προσφέρουν το ιδιαίτερο παγωτότους, που έχει ως πρώτη ύλη το άγριο σαλέπι.


Σε αυτό ακριβώς το μυστικό συστατικό οφείλεται και η μαστιχωτή του υφή.


Όπως λένε οι ζαχαροπλάστες, το υπέροχο παγωτό συνδυάζεται μάλιστα άψογα με το γνωστό ρεβανί Βεροίας που το απογειώνει γευστικά, αλλά και με το προφιτερόλ για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365