Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Το μυστικό για να βγείτε νικητές στο τσούγκρισμα αυγών

Κι όμως το τσούγκρισμα αυγών δεν είναι μια απλή υπόθεση

Το τσούγκρισμα αυγών είναι μία από τις παραδόσεις του Πάσχα. Και αν είστε από αυτούς που θέλουν πάντα να κερδίζουν, υπάρχει ένα μυστικό για να τους κερδίσεις όλους στο τσούγκρισμα αυγών. Και η απάντηση έρχεται από τη... φυσική!


Όπως έχει εξηγήσει η επιστημονική συνεργάτιδα του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τίνα Νάντζου, η οποία έχει δώσει οδηγίες πώς μπορείτε να σπάσετε όλα τα αυγά στα πασχαλινό τραπέζι, μεγάλο ρόλο παίζει το κέλυφος και εκεί κρύβεται το μυστικό στο τσούγκρισμα των αυγών.


Αν χτυπήσουμε στην κορυφή τότε η δύναμη θα πάει σε όλο το κέλυφος συμμετρικά και το αυγό θα αντέξει την κρούση. Αν τσουγκρίσουμε λίγο στραβά τότε θα σπάσει το τσόφλι.


Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξουμε μικρά και καλοβρασμένα αυγά. Χτυπάμε με την κορυφή του αυγού μας με το άλλο αυγό και λίγο πλάγια αν μπορέσουμε, ενώ παράλληλα το κρατάμε σφιχτά για να βελτιώσουμε την αντοχή του.


Αν μάλιστα διαλέξουμε βιολογικά ή αυγά ελευθέρας βοσκής που έχουν πιο σκληρό τσόφλι και αντέχουν περισσότερο, το ποσοστό επιτυχίας ανεβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365