Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με την κρατική επιδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων;

Τι θα γίνει με την κρατική επιδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων;

Συνεχίζεται με τις όποιες ιδιαιτερότητες το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης για την αγορά νέων ηλεκτρικών οχημάτων.

Έτσι με τη 16η σχετική απόφαση έγκρισης πίστωσης, πιστώθηκε την Παρασκευή στους λογαριασμούς 1.686 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», το ποσό των 5.677.320 ευρώ.


Συνολικά, σημειώστε πως από τον Νοέμβριο του 2023, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει την επιδότηση σε 7.772 δικαιούχους, με το ποσό των 26.138.312 ευρώ, για αγορά ηλεκτρικού οχήματος.


Αυτό έχει ως συνέπεια η αγορά των νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αυξάνεται σταδιακά στη χώρα μας καταλαμβάνοντας όσο περνά ο καιρός ένα σεβαστό μερίδιο αγοράς.


Δεν χωρά αμφιβολία πως χάρη στη γενναία κρατική πριμοδότηση και το πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», που συνεχίζει να δίνει μεγάλη ώθηση στην ελληνική αγορά, οι προβλέψεις των ειδικών της αγοράς καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών για τα «πράσινα καθαρά» αυτοκίνητα, όσο διατηρείται το μπόνους που αγγίζει τα 8.000 ευρώ σε κάθε νέο μοντέλο που μπαίνει στην πρίζα.


Σύμφωνα πάντα με το δικό μας ρεπορτάζ, το ποσό της επιδότησης για τους ιδιώτες ενδέχεται να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στα 9.000 ευρώ παρακαλώ και αντίστοιχα να μειωθεί στις 6.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.


Τίποτα βέβαια ακόμη δεν είναι επίσημο, οπότε αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τελικές αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά πολύ περισσότερο και τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα επιτρέψουν μια τέτοια κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365