Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Δολοφονία 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία: Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση

Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η 11χρονη Βασιλική - που δολοφονήθηκε άγρια από τον θείο της στην Ηλεία - φέρει πολλαπλά τραύματα από κατσαβίδι αλλά δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Φρίκη προκαλεί τις τελευταίες ώρες η δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής από τον θείο της στην Μυρτια Ηλείας.

Τα νεότερα στοιχεία από την υπόθεση θέλουν το παιδί να μην έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο ο 37χρονος καθ'ομολογίαν δράστης είχε τρυπήσει με το κατσαβίδι το παιδί σε διάφορα όργανα, όπως η σπλήνα και η καρδιά.

Σημειώνεται πως αυτή την ωρά ο άνδρας βρίκεται στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου προκειμένου να απολογηθεί.

Νωρίτερα, συγγενείς της 11χρονης, κύκλωσαν το περιπολικό που μετέφερε τον δολοφόνο και με μανία άρχισαν να το χτυπούν, ενώ όπως φαίνεται και στο βίντεο κάποια στιγμή άνοιξαν την πόρτα του περιπολικού και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στους αστυνομικούς, ο δράστης ομολόγησε πως «της πρότεινα να συνευρεθούμε».

«Αυτή αντέδρασε, αρνήθηκε και είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Την σκότωσα με το καταβίδι που είχα στο αυτοκίνητο».  Ο δολοφόνος της 11χρονος φέρεται να πέταξε κάπου μέσα στον βάλτο το φονικό όπλο, ενώ ήταν και εκείνος που υπέδειξε το σημείο στο οποίο άφησε την σορό.

Γιατί κυκλοφoρούσε ελεύθερος ο δράστης

Οργή προκαλεί από την πρώτη στιγμή η είδηση πως ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο, αν και καταδικασμένος σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό 14χρονης, κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Σημειώνεται πως η προεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα ζήτησε σήμερα την καθαρογραμμένη απόφαση του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, σύμφωνα με την οποία ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό και ασέλγεια 14χρονης σε 9 χρόνια κάθειρξη, αλλά το δικαστήριο του έδωσε αναστολή έως την έφεση, αν και δεν είχε λευκό ποινικο μητρώο - επιβάλλοντάς του μόνο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης να πλησιάζει την 14χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση των δικαστών να δώσουν αναστολή στον επικίνδυνο Ρομά και να τον αφήσουν ελεύθερο, φαίνεται να είναι αναιτιολόγητη και να μη βασίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα για την ακινδυνότητα του καταδικασθέντα για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και πριν τη διάπραξη βιασμού σε βάρος της 14χρομης είχε βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, καθώς είχε καταδικάσει για κλοπές και αλλά κακουργηματα!

Ο Άρειος Πάγος ζήτησε τον Πειθαρχικό έλεγχο και των τριών Δικαστων της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου που σημειωτέον είναι γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελεας της έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365