Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Τα πρώτα ονόματα για τον ανασχηματισμό: Ποιοι μένουν και ποιοι... φεύγουν

Ποιοι μένουν και ποιοι... φεύγουν

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός έπειτα από την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ψηφών από το στρατόπεδο της ΝΔ στις Ευρωεκλογές: Ποια ονόματα βάζει στο τραπέζι η εφημερίδα «Τα Νέα».

Μπορεί οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να μην βρίσκονταν μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων του πρωθυπουργού την επομένη των ευρωεκλογών, ωστόσο το εύρος της εκλογικής αποτυχίας της ΝΔ φαίνεται πως αναγκάζει τον Μητσοτάκη να στείλει σήμα στους ψηφοφόρους πως το... μήνυμα ελήφθη.


Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών δημιουργούν την αίσθηση ότι το σήμα θα αφορά τις μετακινήσεις προσώπων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήδη ζητήθηκε η σύγκληση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος τόσο από τον Νικήτα Κακλαμάνη όσο και από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά ο οποίος απηύθυνε και σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό.


Στα Νέα ο «Μικροπολιτικός» κάνει λόγο για ένα δομικό ανασχηματισμό, με αλλαγές στο πρωθυπουργικό επιτελείο αλλά και είσοδο στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα βουλευτών που προέρχονται από τις πιο «δύσκολες» περιοχές για τη ΝΔ.


Πιο συγκεκριμένα, αυτό που εξετάζεται είναι η μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο ΥΠΕΞ - κι η επιστροφή Γεραπετρίτη στο Μαξίμου, του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Ενέργειας και του Θόδωρου Σκυλακάκη στο υπουργείο Οικονομικών.


Την ίδια ώρα αναζητείται πόστο για τον Άκη Σκέρτσο αλλά και τον Θωμά Βαρβιτσιώτη, ενώ αμετακίνητοι φαίνεται πως είναι οι Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Λίνα Μενδώνη, Βασίλης Κικίλιας και Παύλος Μαρινάκης.


Εκτός σχεδιασμών, πάλι, φαίνεται πως μένουν οι Κώστας Σκρέκας, Γιάννης Βρούτσης και Νίκη Κεραμέως.

2 σχόλια:

  1. Pio.nea.dimokratia.miso.pasok.ke.miso.laos.kivernai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χατζηδακης είναι λαϊκη απαίτηση να φύγει. Μας έκαψε με το φορολογικό. Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365