«Είμαι βιαστής όπως και αυτοί που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή»
Ο Ντομινίκ Πελικό παραδέχθηκε σήμερα Τρίτη (17.09.2024) ενώπιον του δικαστηρίου της Αβινιόν στη Γαλλία ότι είναι «βιαστής» και δήλωσε ότι η σύζυγός του «δεν άξιζε» αυτά που υπέστη επί μία δεκαετία.
«Είμαι βιαστής όπως και αυτοί που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή. Γνωρίζουν τα πάντα, δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο», δήλωσε ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό που κατηγορείται ότι επί σειρά ετών νάρκωνε την σύζυγό του, τη Ζιζέλ, την βίαζε και την παρέδιδε και σε δεκάδες άνδρες που έβρισκε στο διαδίκτυο για να την βιάσουν μέσα στυο σπίτι τους στη Γαλλία.
Ο κατηγορούμενος αναφερόταν στους 50 συγκατηγορούμενούς του που δικάζονται μαζί του.
Επειτα από μία εβδομάδα απουσίας για λόγους υγείας, ο Ντομινίκ Πελικό επέστρεψε στο δικαστήριο με γκρίζο κοστούμι, στηριζόμενος σε μπαστούνι και κάθισε στο εδώλιο.
Μετά τη μεσημεριανή διακοπή της δίκης συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία, με την δικηγόρο του Πελικό Béatrice Zavarro, να ανακρίνει τον πελάτη της. Τον ρώτησε για την παιδική του ηλικία και αν είχε κάνει «ανάρμοστες χειρονομίες» προς τα εγγόνια του. «Ποτέ», επέμεινε.
Εκμεταλλεύτηκε την παρουσία της Caroline Darian, της κόρης των Πελικό, για να τον ρωτήσει αν είχε «ναρκώσει ή βιάσει» την κόρη του, η οποία τον έχει κατηγορήσει η οποία είπε ότι ο πατέρας της την νάρκωσε και τη φωτογράφισε κρυφά γυμνή.
«Caroline», είπε στην κόρη του. Ποτέ δεν σε νάρκωσα ή σε βίασα. Δεν είναι δυνατόν να το πω αυτό. Ποτέ δεν το έκανα αυτό».
«Είμαι βιαστής, όπως και όλοι αυτοί που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή»
«Είμαι βιαστής όπως και αυτοί που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή. Γνωρίζουν τα πάντα, δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο», ομολόγησε ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν. Ο κατηγορούμενος αναφερόταν στους 50 συγκατηγορούμενούς του που δικάζονται μαζί του.
«Είμαι ένοχος… Μετανιώνω για ό,τι έκανα. Ζητάω την συγχώρεσή σας, αν και είναι ασυγχώρητο».
Ο Ντομινίκ Πελικό κατέθεσε, ξεσπώντας σε κλάματα κάθε τόσο, ότι είχε δύσκολη παιδική ηλικία και ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα βιασμού.
Η σύζυγός μου «δεν το άξιζε αυτό», πρόσθεσε. «Ημουν πολύ ευτυχισμένος μαζί της. Ηταν το αντίθετο της μητέρας μου, επαναστατική. Ημουν ευτυχισμένος, είχα τρία παιδιά, εγγόνια, ποτέ δεν τα άγγιξα».
«Λυπάμαι για ό,τι έκανα, ζητώ συγγνώμη» ανέφερε στη συνέχεια.
Ο Ντομινίκ Πελικό έκανε αναδρομή, κλαίγοντας, σε δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας που λέει ότι ο ίδιος έζησε. Κατ’ αρχάς, έναν βιασμό από νοσοκόμο όταν ήταν 9 ετών. Στην συνέχεια, δεύτερο τραυματικό περιστατικό όταν ήταν μαθητευόμενος σε εργοτάξιο, σε ηλικία 14 ετών, και εξαναγκάσθηκε σε σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα.
«Με κατηγορούν για πολλά πρόγραμμα. Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, δεν θεώρησα ποτέ την γυναίκα μου αντικείμενο».
Η πρώην σύζυγός του και θύμα του επί σειρά ετών, Ζιζέλ, που βρισκόταν στο ακροατήριο δήλωσε σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι δύσκολο να ακούω από το στόμα του κ. Πελικό αυτά που μόλις είπε. Για 50 χρόνια, έζησα με έναν άνδρα… Δεν φαντάστηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτές τις πράξεις βιασμού».
«Ζιζέλ! Ζιζέλ!»
Η Ζιζέλ Πελικό καταχειροκροτήθηκε νωρίτερα κατά την έξοδό της σήμερα από τη δικαστική αίθουσα, μετά τη μεσημεριανή διακοπή της δίκης, με πολλούς από τους παριστάμενους να της δίνουν συγχαρητήρια και να της εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους.
«Ζιζέλ! Ζιζέλ!», «Μπράβο, κυρία!» και «Για να αλλάξει πλευρά η ντροπή» φώναζαν ρυθμικά πολλοί συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο της Αβινιόν, αφού παρακολούθησαν τη σημερινή διαδικασία από μια διπλανή αίθουσα.
Η Πελικό, χαμογελαστή, ευχαρίστησε τον κόσμο αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους πολλούς δημοσιογράφους που την περίμεναν.
Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, πολλοί από τους κατηγορουμένους που επέστρεφαν στην αίθουσα γιουχαΐστηκαν από το πλήθος. Όλοι τους έκρυβαν το πρόσωπό τους φορώντας μάσκες προστασίας για την Covid-19 ή με τις κουκούλες των φούτερ τους και έσκυβαν το κεφάλι, όπως είδαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό και 50 άνδρες ηλικίας από 26 έως 74 ετών κατηγορούνται για βιασμό.
Αυτή η δίκη-σταθμός για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη χημική υποταγή ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και αναμένεται ότι θα διαρκέσει πολλούς μήνες.
Η Ζιζέλ Πελικό αρνήθηκε να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε το δικαίωμα και, αντιθέτως, ζήτησε να γίνει δημόσια.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία για να της εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και να καταγγείλουν την «κουλτούρα του βιασμού».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia365